Politika

Reagovanje Liberalne partije: Popović je jedini branio integritet privatnih medija

Povodom teksta glavnog urednika Pobjede Draška Đuranovića u izdanju Pobjede 25. 12. 2015, pod naslovom „Zaustavite taj Rojters“, reagovala je Liberalna partija. U reagovanju Liberalne partije navodi se da je predsjednik LP Andrija Popović na sastanku Radne grupe branio integritet privatnih medija.
Reagovanje Liberalne partije: Popović je jedini branio integritet privatnih medija
Portal AnalitikaIzvor

Reagovanje prenosimo integralno: ,,Cijeneći kvalitet pomenutog teksta i analitičke stavove g. Đuranovića, dužni smo, radi javnosti, da upozorimo na činjenicu koja se tiče uloge lidera Liberalne partije Andrije Popovića u raspravi o slobodi privatnih medija. Naime, na sastanku lidera političkih partija održanom u Skupštini Crne Gore, poneđeljak 21. decembar 2015. godine, učestvujući u raspravi o medijskoj sceni Crne Gore, poslanik LP Andrija Popović, jedini je od lidera koji je snažno stao u odbranu integriteta privatnih medija. On je na sastanku zauzeo jasan stav da se u rad privatnih medija politika, a naročito državna, ne može i ne smije uplitati, bez obzira na nečije nezadovoljstvo ili zadovoljstvo njihovom uređivačkom politikom.

Liberalna partija i Andrija Popović smatraju da takvu ulogu može i mora imati samo medijsko samoregulatorno tijelo koje pripada da reaguje na urušavanje etičkih principa sopstvene profesije, i za takvo rješenje uvijek smo se zalagali. Jedini medij koji mora biti podložan kritikama jeste Javni servis RTCG, kao servis svih građana koji se i finansira od novca svakog građanina Crne Gore. Zato se poslanici i Radna grupa u daljem radu moraju naročito pozabaviti kreiranjem nepristrasne politike Javnog servisa, što do sada, nažalost, nije bio slučaj, naprotiv. Kada je u pitanju legalizacija medicinske marihuane „za kojom izgorjesmo“ mi liberali, o tome na ovom sastanku lidera političkih partija, nažalost, nije bilo riječi. Liberalna partija i njeni poslanici, uvijek će biti saradnik svim medijima u cilju odbrane slobode javne riječi, savjesti i novinarskih sloboda na kojima počiva i Program LP, ali i svako slobodno društvo“. 

Pobjeda

Portal Analitika