Politika

Milić: Nećemo dozvoliti da se Đukanović igra sa nama

Socijalistička narodna partija (SNP) u radnoj grupi za fer izbore neće čekati 1. februar, kako bi se saznalo da je li prelazna vlada prihvatljiva vlasti, poručio je lider te stranke, Srđan Milić.
Milić: Nećemo dozvoliti da se Đukanović igra sa nama
Portal AnalitikaIzvor

On je u intervjuu Televiziji Vijesti kazao da je za SNP izjašnjavanje o prelaznoj vladi prioritet i pitanje na koje se mora odgovoriti što prije.

Milić je kazao da su na posljednjem sastanku sa predsjednikom parlamenta Rankom Krivokapićem bili iznenađeni što nije bilo lidera Demokratske partije socijalista (DPS), Mila Đukanovića, i da ih je Krivokapić obavijestio da je Đukanović u Jordanu.

„Vrijeme je da kažemo da je Đukanović tog dana bio u Podgorici, i dva sata nakon toga je viđen u Kučima. I sjutradan je bio u Nikšiću, i očigledno je ako Đukanović ima potrebu da obmanjuje predsjednika Socijaldemokratske partije (SDP) Krivokapića, ja mu dozvoliti da se igra sa nama neću", poručio je Milić.

Na pitanje da li će predstavnik SNP-a nastaviti da učestvuje u rasu Radne grupe koja razmatra uslove za fer i demokratske izbore, s obzirom na to da nije bio na prethodnoj sjednici, Milić je rekao da je njihov predstavnik, Spasoje Kovačević, javno pozvao Krivokapića da odgovori na pitanja – da li je za legitimnu vladu prelaznog karaktera, i „da li i dalje namjerava da bude saučesnik kao što je bio zadnjih 17 godina u izbornim prevarama DPS-a“.

„Evo mu tri dana da odgovori. Ja ne želim da edukujem nikoga, ni iz opozicije ni iz vlasti. Ako su njima važnija ova pitanja koja su se pojavila sad u javnosti, slobodno neka završavaju, sa SNP-om ga završavati neće dok ne odgovore ko će nadgledati izborni proces. Ne namjeravamo čekati 1. februar da nam neko odgovori je li prelazna vlada prihvatljiva za sve", kazao je Milić.

Upitan da li formalni pristanak DPS-a na razgovor o prelaznoj vladi kao namjeru da se o tome iskreno razgovara, ili kao simulaciju dijaloga, on je rekao da „dijalog započet 1. decembra svi u Crnoj Gori dugujemo opštenarodnom protestu od 24. oktobra“.

„Narod je natjerao DPS i ostale iz vlasti da sjednemo zajedno za sto. Sve ovo ostalo je pokušaj da se definišu bolje pozicije pred neminovne promjene koje će se desiti u Crnoj Gori", dodao je Milić.

Na pitanje kako komentariše poruke sa posljednjeg protesta Demokratskog fronta (DF) upućene ostatku opozicije, on je kazao da bi svima savjetovao da se uzdrže od „ratovanja, savjetovanja i dijeljenja lekcija“.

„Kako oni sa protesta, tako i oni koji im odgovaraju, jer je to idealna pozicija za ovu vlast, da puste da se opozicija raspravlja koji je najbolji model. Potpuno smo usmjereni ka tome da dobijemo konačno fer slobodne i demokratske uslove i za izbore, a naravno i za referendum o punopravnom članstvu u NATO", naveo je Milić.

Komentarišući pozive DF-a da opozicija napusti parlament, on je ocijenio da nije dobro to pitanje trenutno nije na dnevnom redu SNP-a.

"Pozivati sada, pred zimsku pauzu, pred dva mjeseca kada parlament inače neće raditi, mislim da nije dobro. Moj stav i stav SNP oko bojkota parlamenta, to pitanje nije na dnevnom redu", dodao je Milić.

 

MINA

Portal Analitika