Društvo

Otvorena zgrada opštinske uprave u Mojkovcu

U Mojkovcu je danas svečano otvorena zgrada opštinske uprave, vrijedna milion i 375 hiljada eura, čiju izgradnju je finansirala Vlada Crne Gore, preko Direkcije javnih prihoda.
Otvorena zgrada opštinske uprave u Mojkovcu
Portal AnalitikaIzvor

Svečanu vrpcu presjekli su predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović i predsjednik Opštine Mojkovac Dejan Medojević, koji je istakao da će se u zgradu useliti opštinska administracija kako bi ubuduće građanima pružala usluge u jednom znatno modernijem i funkcionalnijem objektu u odnosu na staru zgradu opštine.

“Zgrada pruža nesmetan pristup osobama sa invaliditetom i energetski je efikasna, što će značajno smanjiti troškove održavanja. Zato čvrsto vjerujem da je 1.357.000 eura, koliko je Vlada Crne Gore uložila u izgradnju zgrade, veoma dobra investicija”, kazao je Medojević.

On je podsjetio i na druge projekte koji su realizovani u 2015. - izgradnju novog fudbalskog terena sa vještačkom podlogom, rekonstrukciju raskrsnice na ulazu u grad, te početak izgradnje stambene zgrade za socijalno ugrožene porodice u Rudnici, sanaciju klizišta u Stevanovcu i završetak obaloutvrde na rijeci Tari u Poljima i Kaludri, kao i puštanje javne rasvjete u Poljima i rekonstrukciju spomenika Junacima Mojkovačke bitke.

Medojević je najavio u narednoj godini i završetak stambene zgrade u RudniciMedojević je najavio u narednoj godini i završetak stambene zgrade u Rudnici

Medojević je najavio u narednoj godini i završetak stambene zgrade u Rudnici, izgradnju biciklističke i trim staze na Jalovištu, čime će se stvoriti uslovi za valorizaciju tog prostora. 

“Predviđena je i izgradnja dionice Regionalnog puta Mojkovac Vragodo i njegove lokalne veze sa Vriocima I Žarskim katunom”, najavio je predsjednik Opštine Mojkovac. (Radio Crne Gore, Portal RTCG)

Portal Analitika