Kultura

Žaklina Oštir najbolja glumica u stranom filmu na festivalu u Nju Delhiju

Žaklina Oštir laureat je priznanja za najbolju glumicu na Delhi International Film Festivalu koji je održan u Nju Delhiju, za ulogu Marije u filmu "Agnus dei" scenariste i režisera Agima Sopija, saopšteno je Portalu Analitika iz CNP-a.
Žaklina Oštir najbolja glumica u stranom filmu na festivalu u Nju Delhiju
Portal AnalitikaIzvor

Nakon nagrada koje je osvojila na filmskim festivalima Maverick Movie Festival i Legends of Hollywood u Los Anđelesu, glumica Crnogorskog narodnog pozorišta je postala nosilac priznanja jednog od najznačajnijih festivala u Aziji, drugog po zančaju u Indiji. Tako je ove godine u festivalskoj konkurenciji bilo 600 naslova iz cijelog svijeta, a samo u selekciji World Cinema više od 200 filmskih ostvarenja. Upravo je u toj selekciji dodijeljena samo jedna glumačka nagrada - i to nagrada Žaklina Oštir za najbolju ulogu. Nakon ceremonije uručenja nagrada, uručeno joj je i priznanje za doprinos razvoju filma koje dodjeljuje Privredna komora Delhija.

Film "Agnus dei" je porodična ratna drama, snimljena 2012. godine. Uz našu renomiranu glumicu, u filmu igraju i Astrit Alihajdaraj, Dafina Beriša, Ćun Lajči, Enver Petrovci i Lumnije Sopi. Ostvarenje Agima Sopija do sada je vidjelo više od 120.000 gledalaca na brojnim festivalima, i osvojio je više od 50 nagrada u različitim kategorijama.

Portal Analitika