Politika

DF: Šta su DEMOS, URA i Demokrate doprinijele da Krivokapić zakaže pregovore?

DF mjesecima usmeno i pismeno poziva ostatak opozicije da učestvuje u organizaciji protesta, napusti parlament i potpiše sa nama Sporazum o mimimumu političkih uslova za održavanje fer izbora, koji podrzumjeva zajednički bojkot ako se ne formira prelazna Vlada. Demos, URA i Demokrate to uporno odbijaju, saopšteno je Portalu Analitika iz Demokratskog fronta. Ali, kako se dodaje, euforično i sa ekstazom prihvataju pregovore sa Dikatorom u režiji Krivokapića, i ne ustaju od stola i trpe svakodnevno ponižavanje. "Đukanović je prvi dan odbio ključni zahtjev – formiranje prelazne vlade i nastavak pregovora koristi kao kupovinu vremena i scenografiju za kreiranje lažne slike o njegovoj spremnosti na dijalog i nekoj politčkoj važnosti Krivokapića, kome je Diktator razbio stranku", navodi se u saopštenju Fronta.
DF: Šta su DEMOS, URA i Demokrate doprinijele da Krivokapić zakaže pregovore?
Portal AnalitikaIzvor

U Frontu su očekivali ljudsku solidarnost nakon policijskog terora nad svojim kolegama i gradjanima, ali su, kako kažu, umjesto toga dobili optužbe da su krivi za incidente koje je organizovao režim i podršku policiji.

"Da li je liderima tog ostatka opozicije, sada  neprijatno da gledaju svoje zajedničke fotografije sa Diktatorom, Krivokapićem i Ministrom Konjevićem koji je lično naredio upotrebu bojnih otrova i policijski teror nad mirnim gradjanima? Da li im je ljudski neprijatno da sjede na pregovorima, koji su posledica protesta DF, a na kojima oni nijesu učestvovali?  Zar nije bilo politički korektno da ostatak opozicije odbije da učestvuje u pregovorima, na kojima ne učestvuje najjača opoziciona grupacija DF, koja je zajedno sa građanima organizovala proteste zbog krađe na izborima. Šta su DEMOS, URA i Demokrate doprinijele da Krivokapić  zakaže pregovore?  Zašto Krivokapić nije zakazao pregovore o krizi poverenja u izborni sistem prije protesta? Kako to da, lideri ostatka opozicije, izuzev Srdjana Milića i Snežane Jonice,  nemaju nijednu fotografiju sa narodom koji treći mjesec protestuje protiv kradje izbora ili kolegama iz DF, a imaju bezbroj sa Diktatorom I šefom UDBE?, piše u saopštenju

DF je otvoren za saradnju sa opozicijom oko suštinskog pitanja-formiranja prelazne Vlade i bojkota izbora. Ostatak opozicije ne želi takvu saradnju sa DF. DF se zahvaljuje nezavisnim  poslanicima Novici Staniću, Mladenu Bojaniću i Obradu Gojkoviću, koji su od početka snažno podržali proteste I učestvovali u njima.  

"Oni žele saradnju sa Diktatorom i Krivokapićem oko mjesnih zajednica, upravnih odbora vodovoda, deponija i kanalizacija. Zato ih Dikator ponižava, a oštricu napada usmjerava na DF. Opljačkani, osiromašeni, obespravljeni narod sve posmatra i zna da napravi razliku izmedju prave i salonske opozicije. Protesti su promjenili političku scenu , DF i gradjani su kreirali novu politiku koja je uzdrmala Dikatatora i koja neminovno dovodi do Prelazne Vlade. Kada bi ostatak opozicije napustio besmislene pregovore I uslovio izlazak na izbore formiranjem Prelazne Vlade, taj posao bi bio lakši I brži. Ali DF će, zajedno sa narodom, dovesti ovu borbu za slobodu I demokratiju do kraja. Zato je DF sa narodom i narod sa DF. A ostatak opozicije je sa Dikaktorom, šefom Udbe, Krivokapićem, ministrom Konjevicem na pregovorima. Oko ničega. Svako bira svoje drustvo. Sloboda ili ništa", zaključuje se u saopštenju DF-a.

Portal Analitika