Društvo

Izložba radova sa kreativnih radionica za zatvorenice ZIKS-a

Izložba "Unlocking Art" na kojoj će biti predstavljeni radovi nastali tokom projekta Radionice za unaprjeđenje procesa resocijalizacije osoba ženskog pola koje su na izdržavanju zatvorske kazne u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, biće danas otvorena u Fondaciji Petrović Njegoš u Dvorcu Petrovića, u 20 časova.
Izložba radova sa kreativnih radionica za zatvorenice ZIKS-a
Portal AnalitikaIzvor

Projekat i radionicu sproveo je NVO Centar za ženska prava od juna do decembra, a pored kreativnih podrazumijevao je i psihološke radionice.

- I psihološke i kreativne radionice bile su edukativno-terapijske prirode i imale su za cilj da kod korisnica razviju empatičke vještine i da ih obuče da sa drugima komuniciraju na asertivan način, te da ih osnaže da kroz kreativni rad savladaju vještine koje će pomoći njihovoj reintegraciji u društvo nakon odsluživanja zatvorske kazne - ističu iz Centra za ženska prava.

Instruktorka psiholoških radionica je bila psihološkinja Centra za ženska prava Ana Jaredić, dok je instruktorka kreativnih radionica, ujedno i koordinatorka projekta, bila slikarka Tanja Markuš.

Ove aktivnosti dio su većeg projekta, "Usmjeravanje zatvora ka zajednici - sprječavanja zlostavljanja u zatvorima kroz reformu sistema rehabilitacije i resocijalizacije", koji realizuju nevladine organizacije Juventas i Akcija za ljudska prava - HRA, a finansiraju ga Evropska unija i Ambasada Velike Britanije.

K.J.

Portal Analitika