Abiznis

Pozitivna odgovorila Statisu: Država mora biti zaštićena

Pozitivna Crna Gora smatra da odustajanje od arbitraže, čime uslovljavaju usvajanje Aneksa ugovora o hotelu „Kraljičina plaža“, nije "visok, već krajnje logičan zahtjev", koji ima za cilj da građani Crne Gore budu pošteđeni eventualnog rizika.
Pozitivna odgovorila Statisu: Država mora biti zaštićena
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Odgovor Pozitivne vlasniku Adriatik propertiesa Petrosu Statisu (Stahisu), na jučerašnji komentar o zahtjevima Pozitivne Crne Gore, Dnevne novine prenose integralno:

Pozitivna Crna Gora je od početka nastupila konstruktivno u slučaju projekta Kraljičina plaža u Miločeru i, po našem saznanju, prvi smo zvanično posjetili ovu lokaciju uz želju da se uvjerimo u stvarno stanje na terenu, a ne samo ono koje su prenijeli Vaši medijski konkurenti,

Korektnosti radi, mi jesmo vidjeli da je stanje bitno drugačije nego što je javnosti u kontinuitetu saopštavano, ali sa druge strane i naše ekonomske analize su pokazale da ima prostora za značajno bolje uslove za državu u ovom trenutku nego što su oni koje ste Vi i Vlada Crne Gore ponudili u Aneksu koji nam je dostavljen.

Pozitivna Crna Gora takođe se bavila ekonomskom analizom situacije i zaključila da ima osnova, zbog dugorčnosti projekta da se investicije povećaju kao i vaše aktivnosti na promociji Crne Gore kao turističke destinacije.

U vezi sa tezom da je odustajanje od Arbitraže visok zahtjev, saopštavamo Vam da je on krajnje logičan jer se ustupkom prihvatanja Aneksa Vama nadokanađuje nastala šteta, te želimo da osiguramo da građani Crne Gore, po ovom osnovu, neće rizikovati da moraju da plaćaju štetu koju oni nisu ni napravili. Dodatno smo imali u vidu i činjenicu da kao poslovan čovjek razumijete naše očekivanje da i Vi pokažete dodatni napor, bez obzira da li on iziskuje i potencijalna finansijska odricanja, kako bi tokom trajanja projekta bilo uspostavljeno obostrano povjerenje, a za nas je, razumjećete, najhitnije da ne gubi država Crna Gora i njeni građani.

Kada je riječ o ostalim zahtjevima, svjesni smo činjenice da oni su jesu značajni, ali i srazmjerni ustupcima koje ćete dobiti. S tim u vezi apsolutno je na vama da odlučite da li su amandmani prihvatljivi ili ne za vas i da o tome informišete zvanične organe države Crne Gore. Ne tražimo nikakav alibi i neće nas na promjenu stava natjerati pritisci ni Dnevnih novina, ni Vijesti, ni bilo kog drugog elektronskog ili štampanog medija. Naš stav je jasan. Što se tiče podizanja ljestvice, možemo reći da su jedini konačni zahtjevi oni koje smo iznijeli u Paramentu i da do sada nismo dostavljali bilo kakve druge zvanične prijedloge.

Dnevne novine 

Portal Analitika