Crna hronika

Kako je Ivan Vujović razoružao čuvare i pobjegao iz zatvora

Podgoričanin Ivan Vujović, osuđen na 14 godina robije zbog ubistva Radomira Savovića, juče je oko 17 sati razoružao čuvara koji ga je pratio do telefonske govornice i uz prijetnju pištoljem pobjegao iz bjelopoljskog zatvora. Do zaključenja broja našeg lista, Bijelo Polje je bilo pod opsadom. Svi izlazi su bili zatvoreni, policajci su bili na svim reonima u gradu, a posebno pored magistralnog puta na ulazima i izlazima iz opštine.
Kako je Ivan Vujović razoružao čuvare i pobjegao iz zatvora
Portal AnalitikaIzvor

Kako Pobjeda saznaje, Vujović je juče oko 17 sati izveden iz sobe kako bi obavio telefonski razgovor. Kada je stigao do telefonske kabine, oteo je pištolj čuvaru i rekao da će pucati u njega - ako ne bude radio šta mu kaže. Vujović je i od ostalih čuvara tražio da bace pištolje i legnu, što su oni i učinili. - Čuvare je postrojio i zaprijetio da će pucati u svakog ko se bude oglušio na njegove zahtjeve. Nakon toga, Vujović ih je zatvorio i uperio revolver u stražara na izlazu i, prijeteći mu pištoljem, tražio da mu otvori kapiju, što je on i učinio - kazao je Pobjedin sagovornik. Prema tvrdnjama izvora iz istrage, Vujović je naoružan napustio zatvorske kapije i pobjegao u nepoznatom pravcu. Poslije šest sati od bjekstva Vujovića zvanično su se saopštenjem oglasili iz uprave ZIKS-a u kojem nije precizirano koliko službenika je zatvorenik savladao.

-Zatvorenik Ivan Vujović je prilikom obavljanja telefonskog razgovora, uz prijetnju vatrenim oružjem (pištoljem) savladao dežurne službenike obezbjeđenja. Takođe zatvorenik Vujović je uz prijetnju vatrenim oružjem savladao i službenika obezbjeđenja na glavnoj kapiji zatvora, nakon čega se uputi u nepoznatom pravcu – navodi se u saopštenju Uprave ZIKS-a. Dodaju da će utvrditi sve okolnosti kako je Vujović uzeo pištolj od čuvara i “preduzeće mjere prema odgovornim službenicima”. Nezvanično saznajemo da je Vujović bio cimer sa Jovicom Zindovićem, koji je 7. oktobra pobjegao bjelopoljskim čuvarima koji su ga odvezli do porodične kuće da bi vidio bolesnu majku.

(Opširnije čitajte u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika