Politika

Cdu: "Kud se đede 81. poslanik?"

Predsjednik Parlamenta Ranko Krivokapić ignoriše odredbe i pravila koja bi, po prirodi stvari, trebalo da brani prvi i više i bolje od drugih, poručili su iz Crnogorske demokratske unije.
Cdu: "Kud se đede 81. poslanik?"
Portal AnalitikaIzvor

Skupština Crne Gore ima 81 poslanika. Tj. trebalo bi da ima. Prolazi već drugi mjesec kako naš najviši predstavnički dom ima, zapravo, 80 članova.  Predsjednik Parlamenta ignoriše odredbe i pravila koja bi, po prirodi stvari, trebalo da brani prvi i više i bolje od drugih", poručuju iz Cdu-a, prenosi Portal RTCG. 

Navode da su jasni razlozi zašto predsjednik Skupštine ne želi da popuni to upražnjeno mjesto - "podjela njegove stranke je stvorila situaciju koja mu ne odgovara".

Crnogorska demokratska unija ne pominje ovaj i slične probleme da bi, kako kažu, izigravala nečijeg advokata ili dušebrižnika.

"Razlozi za naše oglašavanje povodom ove nedopustive situacije su mnogo važniji: ako se neko javno zalaže za izmjene izbornih pravila i za demokratske izbore, teško da može biti ubjedljiv i imati uspjeha u tome ako brutalno i besprizorno krši elementarna pravila visokog doma na čijem je čelu.  Crnoj Gori su potrebne istinske i temeljne promjene, koje će čuvati i jačati njene demokratske institucije, a ne puka personalna smjena na vlasti, koja bi dozvolila da se nastavi sa praksom arbitriranja i selektivne primjene propisa i pravila.  Crnu Goru treba da mijenjaju oni koji je poštuju i vole", poručuju iz Cdu-a.

Portal Analitika