Politika

MARKOVIĆ: DF bi državnim novcem da ruši državu

Demokratska partija socijalista na narednim izborima ostvariće dobar rezultat, kazao je za Radio Crne Gore zamjenik predsjednika te stranke i potpredsjednik Vlade Duško Marković. On kaže i da DF sredstvima koja uzima od države, radi na njenom urušavanju.
MARKOVIĆ: DF bi državnim novcem da ruši državu
Portal AnalitikaIzvor

"Kao zamjenik predsjednika partije ne samo da očekujem već i vjerujem u dobar rezultat koji će biti zasnovan na stvarnim rezultatima i politikama, a ne na crpljenju prednosti koju imamo kao vlast što saopštavaju naši politički oponenti", ističe Marković.

Marković navodi da je parlamentarna radna grupa odradila dobar posao. Smatra da bi do kraja marta trebalo na tom skupštinskom tijelu da se završi sve kako bi se izbori organizovali na proljeće, a najkasnije do oktobra. Veoma je važno da rezultat tih izbora bude prihvaćen od svih.

"Zahvaljujući rezultatima izbora iz 2012. koji su takođe bili priznati, poslanici Demokratskog fronta su u raznim skupštinskim tijelima i Evropskom parlamentu", kazao je Marković.

Marković naglašava da sredstvima koja uzimaju od države, Demokratski front radi na njenom urušavanju, a ne na poboljšanju životnog standarda građana i političkoj stabilnosti.

"Oni od sredstava iz budžeta finansiraju dolazak svojih pristalica na proteste. Oni troše državna sredstav na opstrukciju na ulicama, a ne kako bi poboljšali kvalitet života građana i doprinijeli političkoj stabilnostii", kaže Marković.

Sudski procesi koji se vode protiv jednog broja čelnika DPS-a, smatra Marković mogu imati uticaja na izborni rezultat, međutim vjeruje da će se to nadomjestiti kvalitetnim programom koji ta stranka nudi.

Potpredsjednik Vlade je naglasio da je naša država napredovala u oblasti vladavine prava. Kaže da značajnu ulogu u tome svakako ima pravosudni sistem. Crnogorski sudovi ostvaruju dobre rezultate, međutim kako ističe Marković, novim Zakonima će se onemogućiti da o jednom predmetu sudovi različito odlučuju.

Dobijanjem pozivnice za člansto u NATO potvrđen je napredak naše države u svim očekivanim oblastima. Reforma obavještajnih službi je značajno doprinijela dobijanju te pozivnice, smatra Marković. Dodaje da je ipak najbolji rezultat ostvaren u našoj vojsci.

"Naša Vojska je gotovo u potpunosti završila svoj dio obaveza i uskladila se sa standardima NATO-a", naglašava Marković.

On vjeruje da će proces pristupanja naše države Alijansi biti završen do proljeća 2017. Ne isključujući mogućnost da do toga dođe i nešto ranije. (Radio Crne Gore, Portal RTCG)

Portal Analitika