Protokol

Krivokapić poziva Stijepovića, Bojadžića i Hrebičkovu na parlamentarni dijalog

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je zvanične dopise gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Stijepoviću, generalnom sekretaru Zajednice opština Crne Gore Refiku Bojadžiću, kao i šefici misije OEBS-a u Crnoj Gori Janini Hrebičkovoj, u skladu sa dogovorom na Parlamentarnom dijalogu.
Krivokapić poziva Stijepovića, Bojadžića i Hrebičkovu na parlamentarni dijalog
Portal AnalitikaIzvor

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić je u skladu sa dogovorenim na drugom sastanku Parlamentarnog dijaloga održanog 21. decembra 2015. godine uputio navedene dopise.

Poštovani Gradonačelniče Stijepoviću,

Obavještavam Vas da je na sastanku Parlamentarnog dijaloga  za pripremu slobodnih izbora, kojeg čine predsjednici parlamentarnih partija, konstatovano da Glavni grad nije ispunio svoju zakonsku obavezu usvajanja Odluke o mjesnim zajednicama, u skladu sa važećim zakonskim rješenjima.

Tim povodom, a u cilju doprinosa izgradnji povjerenja u izborni proces, na Parlamentarnom dijalogu je zajednički konstatovano da Glavni grad treba da preduzme sve potrebne radnje kako bi ispoštovao zakonsku obavezu usvajanja Odluke o mjesnim zajednicama, najkasnije zaključno sa 31. januarom 2016.

Uvažavajući Vašu posvećenost zakonitom funkcionisanju i dinamičnom razvoju Glavnog grada, očekujem da ćete u domenu Vaših nadležnosti u ovom segmentu pravovremeno reagovati i omogućiti realizaciju ove obaveze, i time dati doprinos kvalitetu i efikasnosti političkog dijaloga čiji je cilj priprema i organizacija slobodnih izbora.

Generalni sekretar  Refik Bojadžić

Zajednica opština Crne Gore

Poštovani,

Obavještavam Vas da je na Parlamentarnom dijalogu za pripremu slobodnih izbora, kojeg čine predśednici parlamentarnih partija dogovoreno da se izvrše promjene u sastavu organa upravljanja subjekata koja vrše javna ovlašćenja na lokalnom nivou, na način da se omogući predstavnicima opozicionih partija na lokalnom nivou adekvatna zastupljenost kroz predlaganje svojih kandidata u ovim tijelima.

Ovim povodom, a u funkciji implementacije političkog dogovora kojim se doprinosi izgradnji povjerenja u izborni proces, neophodno je da u komunikaciji sa lokalnim upravama obezbijedite da se u primjerenom roku izvrše promjene u organima upravljanja.

Nj.E. Janina Hrebičkova

OEBS Misija u Crnoj Gori

Ekselencijo,

Obavještavam Vas da je na Parlamentarnom dijalogu za pripremu slobodnih izbora, kojeg čine predśednici parlamentarnih partija dogovoreno da u nastavku Dijaloga treba pozvati predstavnika Vaše Misije u Crnoj Gori na učešće.

Ovim povodom, pozivam Vas da odredite predstavnika OEBS misije u Crnoj Gori koji će pratiti djelovanje Radne grupe Parlamentarnog dijaloga.

Radna grupa nastavlja svoj rad počevši od poneđeljka 28. decembra 2015. u 9:00 u Skupštini Crne Gore.

Portal Analitika