Društvo

Lideri političkih partija čestitali Božić po Gregorijanskom kalendaru

Lideri političkih partija čestitali su Božić svim vjernicima koji ovaj praznik slave po gregorijanskom kalendaru.
Lideri političkih partija čestitali Božić po Gregorijanskom kalendaru
Portal AnalitikaIzvor

Pajović: Božić simbolizuje radost rađanja i stvaranja

Predsjednik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović  je čestitao Božić svim građanima i vjernicima, koji slave praznik po gregorijanskom kalendaru.

Pajović je u čestitki naglasio da je Božić praznik koji simbolizuje radost rađanja i stvaranja, stoga i obavezuje da gradimo zajedničku budućnost na vrijednostima koje nas ujedinjuju i spajaju za dobrobit svih građana i cijelog društva.

“U to ime želim da ovaj  veliki hrišćanski praznik  dočekate i podjelite u radosti, miru i zdravlju sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama”, poručio je Pajović u čestitki.

Brajović: Praznici da nas učine istrajnim u ciljevima

Predsjednik Socijaldemokrata Ivan Brajović je u ime partije i u svoje uputio iskrene čestitke svim vjernicima koji slave Božić po Gregorijanskom kalendaru, u želji da ga proslave u miru, radosti i blagostanju.

On je iskrene čestitke uputio i nadbijskupiji Barskoj i Kotorskoj, monsinjoru Zefu Gašiju te monsinjoru Iliji Janjiću.

“Ovaj najveći hrišćanski praznik je prilika da se svi zajedno podsjetimo da smo društvo koje njeguje različitost u naciji, vjeri i kulturi i da to može i treba da bude naša prednost i bogatstvo, koje će našu zajednicu učiniti još bogatijom.  Međusobno uvažavanje, poštovanje i razumijevanje doprinijeće da se razvijamo kao zdravo i bogato društvo u kojem možemo očekivati prosperitet za sve građane Crne Gore”, poručio je Brajović.

Kako dodaje, dani koji su pred nama predstavljaju vrijeme kada jedni druge darujemo lijepim i toplim riječima, pažnjom i poklonima, te zbilja vjerujem da će duh praznika učiniti sve nas istrajnim u pogledu ciljeva koje namjeravamo ostvariti u budućnosti.

“U nadi da  će najradosniji hrišćanski praznik  donijeti međusobno poštovanje, razumijevanje i toleranciju, te da ćete radost predstojećih praznika podijeliti sa svojim porodicama i dragim prijateljima, još jednom želim Srećan Božić”, zaključio je Brajović.

Milić: U miru, slozi i spokojstvu proslavite Božić

Predsjednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić uputio je, u ime SNP-a i u svoje lično ime, povodom predstojećih Božićnih praznika po Gregorijanskom kalendaru, čestitku kotorskom biskupu Iliji Janjiću, sveštenstvu i svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti u Crnoj Gori.

Kako je naveo, vječna simbolika dana Hristovog rođenja afirmiše temeljne ljudske vrijednosti i treba da predstavlja putokaz  međusobnom uvažavanju, poštovanju i razumijevanju.

“Želim da u miru, slozi i spokojstvu proslavite ovaj veliki hrišćanski praznik, koji svojim porukama podstiče  najplemenitije u svima. Neka ljubav, solidarnost i briga za bližnje ispune radošću i blagostanjem sve domove. Istrajmo u uvjerenju da su zajedništvo, tolerancija i čovjekoljublje put koji treba slijediti kako bi gradili ljepšu budućnost za sve građane i zajedničku nam Crnu Goru”, kaže se u čestitki Milića. (Volim Podgoricu)

Portal Analitika