Zanimljivosti

Iznenađenja koja nemaju cijenu

Poklon je razmjena energije, pa će onaj dar u koji ste uložili najviše energije biti i najtoplije primljen! Evo prijedloga za one najljepše...
Iznenađenja koja nemaju cijenu
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

1. Citat iz omiljene knjige, pjesme

Odaberite citat iz omiljene knjige vašeg partnera ili omiljeni stih pjesme. Na komadu papira ispišite ga rukom i ukrasite ili stavite u okvir koji već imate kod kuće.

Za jači efekt izaberite papir u boji i naravno poklon pri predaji popratite objašnjenjem zašto ste odabrali baš određeni citati. Osoba kojoj poklanjate sigurno će biti prijatno iznenađena jer ovo nije gotov poklon iz prodavnice već znak pažnje oko kojeg ste se itekako potrudili.

2. Poruke na strateškim mjestima u stanu

Poruke na papirićima koje ćete strateški postaviti na mjestima u kući. Sjetite se nekih zajedničkih trenutaka, ispišite ih na komadiće papira i postavite na mjesta za koja znate da će vaš partner sigurno pogledati.

I jednostavna poruka poput "Samo da ti kažem da te volim", podsjetiće vas na ono što je važno. Dajte mašti na volju i prisjetite se nekoliko zajedničkih trenutaka i zajedno ih, kroz ove poruke ponovno proživite.

3. Strogo čuvani porodični recept

Idealan dar koji možete pokloniti prijateljici, mami, ćerki je rukom ispisani stari recept za kolače koji vam je otkrila baka i slatka je "porodična tajna". Kolač koji svi hvale, a vi godinama ne želite da otkrijete tajni sastojak zbog kojeg je bakin kolač uvijek bio tako poseban. Vrijeme je da njime razveselite jednu dragu osobu.

4. Pisano obećanje o preuzimanju neke obaveze

Partneri bi svoje ljepše polovine, umjesto skupih parfema, odjeće, šminke mogli da razvesele pisanom porukom ispod jelke u kojoj se obvezuju na mjesec dana, npr. kuvanja vikend ručka.

Ne sumnjamo da ima muškaraca koji ovo često rade, ali rasterećenje koje poklanjate svom partneru, garantuje neprocjenjiv osmjeh. Žene bi svojim partnerima pak mogle da poklone vikend masažu, omiljeni kolač ili nešto drugo po vlastitom izboru.

5. Kompilacija s omiljenim pjesmama

I za kraj možda zvuči kao kliše, ali kompilacija s najdražim pjesmama poklon je koji će uvijek poslati poruku da ste se trudili, da ste bliski i da vam nije teško za najdražu osobu da izdvojile vrijeme i uložite mali trud. Uostalom nakon što otvori poklon, možete ga odmah i preslušati uživajući u zajedničkim trenucima.

Izvor: Zadovoljna; foto: moj-dom.me

Portal Analitika