Abiznis

Medojević o "Kraljičinoj plaži": Pozitivna trguje uticajem

Nezabilježen je slučaj da neka opoziciona stranka pregovara sa investitorom o nekom ugovoru. Ovo sto radi Pozitivna Crna Gora u slučaju zakupa hotela "Kraljičina plaža" je klasična trgovina uticajem oko posla teškog na desetine miliona eura sa privatnim investitorom. Radi se, bez sumnje, o aktivnostima koje sa sobom nose ogroman korupcionaški potencijal i u svakoj demokratskoj i pravnoj državi tužilaštvo bi pokrenulo istragu o stvarnim motivima i pozadini ovakavog skandaloznog trgovanja glasovima poslanika od strane jedne parlamentarne stranke – kazao je lider PzP-a Nebojša Medojević.
Medojević o "Kraljičinoj plaži": Pozitivna trguje uticajem
Portal AnalitikaIzvor

- Šta ova stranka, njeni čelnici i poslanici traže od investitora kao kontrauslugu za glasanje koje konkretnom  privatnom investitoru donosi višemilionske koristi? U ovom slučaju se ministar Branimir Gvozdenović pojavljuje kao posrednik, a lider Pozitivne Darko Pajović se čak i sastajao i neposredno pregovarao sa grčkim investitorom, iza koga najvjerovatnije stoje neke režimske strukture. Ovo su sve indicije da se radi o protivotizakonitoj trgovini uticajem i korupciji na nivou zakonodavne vlasti, što predstavlja posebnu društvenu opasnost. Ovakvim bezprizornim ponašanjem Pozitivne stvara se i promiviše opasna i neprihvatljiva praksa protivustavnog i antidržavnog uticaja korporacija na parlament jedne suverene drzave. Crna Gora zemlja čuda“, ističe se u saopštenju Medojevića.

Podsjećamo, Skupština je juče završila raspravu o aneksu ugovora o zakupu hotela ,,Kraljičina plaža“. Pozitivna Crna Gora je najavila da će podržati ugovor, pod uslovom da se u taj dokument unesu njihovi zahtjevi. Goran Tuponja iz Pozitivne je kazao juče u parlamentu da će tražiti da se investitor odrekne prava na arbitražu, ograničenje roka za završavanje projekta na tri godine i obavezivanje resornog ministarstva da za tri mjeseca stvori preduslove za realizovanje projekta.  

Portal Analitika