Region

Novi premijer ne zna hrvatski: "Tu smo da služimo hrvatskim građevinama" (VIDEO)

Kolinda Grabar Kitarović dala je sinoć manadat za sastavljanje Vlade Tihomiru Oreškoviću, kojeg su predložili MOST i Domoljubna koalicija.
Novi premijer ne zna hrvatski: "Tu smo da služimo hrvatskim građevinama" (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Tihomir Orešković kanadski je državljanin s prebivalištem u Holandiji. Do prije godinu dana bio je prvi čovjek Plivine Uprave, a od tamo su ga povukli u firmu koja je vlasnik Plive Teva Evropa.

"Gospođo predsjednice, slobodan sam Vam i sada pred medijima predočiti 78 potpisa izabranih zastupnika u Hrvatskom saboru, čije povjerenje uživam", rekao je Orešković predajući potpise predsjednici Grabar Kitarović."

"Zahvaljujem se Domoljubnoj koaliciji i MOST-u na ukazanom povjerenju. Zahvaljujem se predsjednici na dobivenom mandatu i uložit ću sve svoje znanje i trud da kvalitetnu vladu formiramo i da ćemo početi rješavati nagomilane probleme", započeo je Orešković.

Javnost je novog mandatara ismijala na društvenim mrežama, a najviše je smijeha izazvao dio njegovog govora u kojem je građane nazvao "građevinama".

"Znam da danas hrvatski mandatar nema 100 dana, ali to ni ne tražim. Ovdje smo svi da služimo hrvatskom građevinama i da nam je jedini cilj da zajedno radimo, tako da je sutra bolje nego danas. Hvala", zaključio je Orešković svoju izjavu.

 

Izvor: index.hr

Foto: Hina

Portal Analitika