Društvo

Garčević: Da se izjasni i akademska zajednica

Organizovanje akademske rasprave o značaju i različitim dimenzijama Alijanse bilo bi korisno i dalo bi novu vrijednost i impuls na planu dijaloga na tu temu u crnogorskom društvu, ocijenili su nacionalni koordinator za NATO Vesko Garčević i predstavnici akademske zajednice.
Garčević: Da se izjasni i akademska zajednica
Portal AnalitikaIzvor

U okviru konsultacija sa različitim društvenim grupama o evroatlantskoj integraciji Crne Gore, Garčević je danas razgovarao sa profesorima, predstavnicima akademske zajednice sa crnogorskih univerziteta i Fakulteta za državne i evropske studije.

„Tokom sastanka ramotreni su različiti modeli dalje saradnje, komuniciranja i jačanja dijaloga o evroatlantskoj integraciji Crne Gore nakon što je na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja članica NATO, 2. decembra Crnoj Gori upućen poziv da počne pregovore za članstvo u Alijansi“, saopšteno je iz Komunikacionog tima Savjeta za članstvo u NATO.

Kako se navodi, razgovarano je i o predstojećoj fazi pristupnih pregovora Crne Gore sa Alijansom i očekivanjima u pogledu informisanja crnogorske javnosti o obavezama u narednom periodu.

„Imajući u vidu značaj teme i potrebu da se ona sagleda i sa jednog akademskog ugla, zajednički je ocijenjeno da bi bilo vrlo korisno organizovati akademsku raspravu o pitanju savremenih bezbjednosnih prijetnji, ulozi, današnjem značaju i različitim dimenzijama NATO-a, čime bi se dala nova vrijednost i impuls na planu dijaloga koji se u crnogorskom društvu vodi na ovu temu“, navodi se u saopštenju.

Događaj bi se, kako je saopšteno, organizovao na osnovu predloga crnogorskih univerziteta, a uz podršku Komunikacionog tima.

rtcg.me

Portal Analitika