Politika

Završen protest DF-a; Knežević: Ostatak opozicije bacio suzavac na nas (FOTO)

Protest Demokratskog fronta završen je večeras nakon što je više stotina pristalica tog političkog saveza prošetalo od Skupštine Crne Gore do zgrade RTCG-a, gdje su zapalili baklje. Kako su poručili predstavnici DF-a baklje su zapaljene da bi se "uklonio mrak i laži koje širi Javni servis". Prije okupljanja ispred zgrade televizije na platou ispred Skupštine obratili su se lideri DF-a koji su poručili da "premijer Milo Đukanović vlada zahvaljujući izdajicama u opoziciji" kao i da "je opozicija na DF bacila suzavac". Protest je prošao bez incidenata.
Završen protest DF-a; Knežević: Ostatak opozicije bacio suzavac na nas (FOTO)
Portal AnalitikaIzvor

Okupljeni građani nosili su transparente "Milo mjesto ti je kod Svetozara Marović“, "Ulica je nada da bude prelazna vlada“, "Hoćemo Milovu ostavku i vladu prelaznu“. Građani su nosili zastave Srbije, Crne Gore i partijska obilježja, a ispred spomenika Kralju Nikoli piše "Sloboda". Zgrade Skupštine i predsjednika obezbjeđivale su jake policijske snage.

Funkcioner DF-a Koča Pavlović je kazao da DF i dalje protestuje "iako su protiv njih upotrijebljeni i suzavac i batine i laži".

"Ovaj kriminalni režim je u strahu od naše nepokolebljivosti. Sve su pokušali i mi smo još tu, ako bude trebalo postavićemo opet šatore ispred skupštine." kazao je Pavlović.

23protkoca

"Kada bi sva opozicija bila ovdje, Milo Đukanović bi morao da popusti. Što su im rekli sagovornici sa Zapada? Tačno smo procijenili da su jedinstveni protesti opozicije jedini način za borbu protiv režima. U ponedjeljak smo vidjeli kolika je prodajna cijena opozicionara. Mjesne zajednice i fotelje u komunalnom im je ponudio Đukanović, a oni su tu ponižavajuću ponudu prihvatili. Valjda im je njihov šef Ranko Krivokapić obećao da će pored komunalnog dobiti i koju fotelju u vodovodu i kanalizaciji", poručio je Pavlović.

On je ocijenio da pregovori u parlamentu imaju za cilj samo da umanje značaj protesta DF-a, ali "da je to uzalud jer DF ima više poslaničkih mjesta nego svi zajedno".

Predsjednik PUPI-ja Vojo Vuletić je poručio da treba da se trese cijela Crna Gora od sjevera do primorja.

"Skupili smo se da branimo Crnu Goru, ne od stranog okupatora nego od Mila Đukanovića i Ranka Krivokapića, koji ovih dana s dijelom opozicionih prvaka sprovodi dio naloga svojih mentora iz inostranstva", ocijenio je Vuletić.

Predsjednik Pokreta za Pljevlja Novica Stanić rekao je da mora doći do prelazne Vlade, jer se svaki diktator junači dok se ne pobuni narod.

Funkcioner DF-a Milutin Đukanović ponovio je zahtjev tog političkog saveza da sadašnja Vlada podnese ostavku i da se formira prelazna.

"Mjesne zajednice i komunalna preduzeća ne mogu donijeti slobodu", istakao je poslanik DF-a.

23prot6

"Nema predaje! Hoćemo suzavac", poručio je funkcioner DF-a Branko Radulović.

On je kazao da okupljeni ispred Skupštine potvrđuju da crnogorski građani nijesu podanici i sluge, već da imaju obraz.

"Ja mislim da su sljedeći izbori biti ili ne biti za Crnu Goru - za vjek i vjekova", naglasio je Radulović.

Radulović je kazao da "Milo vlada zbog izdajica u opoziciji".

"Ponudili smo im da podijelimo golgotu, da bar izađu iz parlamenta ako neće da trpe suzavce i šatore. Ostalin su u parlamentu da se ponižavaju", kazao je Radulović.

Funkcioner DF-a Branko Radulović kritikovao je i medije.

"Barjak sramote na medijskoj sceni nosi RTCG, ali najviše me bole Vijesti i njihovi osnivači. Oni su postali bilten koji razbija političke interese opozicije za svoje interese. I otišao sam kod njih i rekao da prestanu ili će dobiti po nosu. Više imam pameti nego oni i 99 odsto profesora. A to mi je na sramotu, jer Crna Gora nema nijedan konkurentski proizvod, nijednu fabriku", rekao je Radulović.

23protknez

Predsjednik Demokratske narodne partije DNP Milan Knežević kazao je da je ostatak opozicije na čelu sa liderom Socijaldemokratske partije SDP Rankom Krivokapićem u ponedjeljak "bacio suzavac" na sve njih.

"Sve sto su uradili-operacija uspjela, izborno zakonodavstvo mrtvo - ostali samo dugmići. Opelo se služi 21. decembra koje drzi Duško Marković", kazao je Knežević.

Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić je ocijenio da protesti nemaju alternative.

"Imamo konkretan plan kako da riješimo krizu. Zadat nam je udarac u ponedjeljak. Mi smo bili strpljivi i pažljivo smo pratili pregovore. Prošlo je mjesec i dali smo im priliku i zaključili da s prevarantima nema dogovora, osim o prelaznoj vladi. Neki iz opozicije su otišli da to završe, a završili su fotelje u komunalnom. Ovaj posao moramo dovesti do kraja, protivnik je slab, hapse se međusobno", rekao je Mandić.

sloboda

On je poručio pristalicama da treba da nastave kao i večeras. 

"Hiljade prate politiku protesta, mi imamo plan i vjerujemo u njega. Ponekad nam se zadaju udarci kao ovo s pregovorima. Ali sve se pokazalo poslije mjesec dana. Imali smo od strane Ranka Krivokapića podlu akciju da se kroz pregovore otupi oštrica protestima.", rekao je Mandić.

bkaljda2

Šetali do RTCG-a: Okupljeni građani ispred Skupštine Crne Gore krenuli su ka Javnom servisu gdje su zajedno sa organizatorima nastaviti protest.

Učesnici protesta stigli su ispred zgrade Javnog servisa. Na putu od Skupštine do RTCG-a jedan broj učesnika je bacao petarde, a skup je obezbjeđivao veliki broj policajaca.

bakljada

Demonstranti su upalili baklje da osvijetle, kako su rekli, "sramni servis Crne Gore". Okupljenim ispred zgrade javnog servisa obratio se funkcioner DF-a Milun Zogović koji je poručio da je "RTCG servis DPS-a koji se finansira parama građana". Funkcionerka DF-a i bivša novinarka RTCG-a Iva Pavlović u svom govoru pročitala je vijesti "onako kako bi trebale da izgledaju na Javnom servisu".

Okupljeni ispred zgrade RTCG-a su skandirali "Javna kuća", "Idemo unutra", "Milovi pacovi". Protest je završen oko 20:30 časova nakon obraćanja ispred zgrade Javnog servisa.

23prot223prot423prot523prot723prot8

 

 

Portal Analitika