Ostalo

Raković sportista Podgorica

Karatistkinja Omladinca Marina Raković najuspješniji je sportista Podgorice za 2015. godinu, u izboru Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada.
Raković sportista Podgorica
Portal AnalitikaIzvor

Raković je osvojila bronzane medalje na Evropskom prvenstvu i Evropskim igrama. Najuspješniji klub u 2015. godini je Ženski rukometni klub Budućnost, dok je šef stručnog štaba crnogorskog i evropskog prvaka Dragan Adžić najuspješniji trener u 2015. godini.

Odlukom Sekretarijata perspektivni sportisti Podgorice za 2015. godinu su Mario Hodžić (karate),
Nenad Dulović (karate), Aleksandra Popović (džiu-džicu), Milena Jakšić (košarka), Aleksandra Mijović (karate), Iva Popović (karate), Milutin Pavićević (odbojka), Balša Banović (fudbal), Anja Drašković (tenis), Mina Dragović (odbojka) i 
Nikolina Knežević (rukomet).

Plakete za izuzetne sportske rezultate u 2015. godini dobiće Blagota Petričević (atletika), Jelena Maksimović (karate), Vladimir Jović (karate), Anja Jović (karate), Dejan Vukčević (džiu-džicu), Miloš Golić (savate), Lazar Ćupić (džudo) i Univerzitet Donja Gorica (univerzitetska karate reprezentacija).

Zlatnom plaketom za poseban doprinos u razvoju školskog sporta biće nagrađeni Marija Nišavić, prof (OŠ Sutjeska) i Drago Cimbaljević (Srednja elektro-tehnička škola Vaso Aligrudić),dok će isto priznanje za uspješnu saradnju u realizaciji programskih aktivnosti Sekretarijata za kulturu i sport dobiti Aktiv fizičkog vaspitanja OŠ Oktoih

Zlatnu plaketu za razvoj i promociju sporta osoba sa invaliditetom pripala je Stonoteniskom klubu osoba sa invaliditetom Luča, dok će Zlatna plaketa za promociju i razvoj sportske rekreacije u Podgorici dobitu Društvo za sportsku rekreaciju Societe Generale Montenegro Podgorica.

Zlatnom plaketom za izuzetan doprinos u razvoju, organizovanju i unapređenju sporta nagrađeni su 
Momo Saveljić (fudbal) i Igor Popović (košarka).

Svečano proglašenje najuspješnijih sportista Podgorice u 2015. godini biće održano sjutra u 12 sati u Hotelu Ramada.

(Mina)

Portal Analitika