Društvo

Popović podnio prijavu protiv Radulovića zbog prijetnje "Vijestima"

Poslanik Liberalne partije (LP) Andrija Popović, podnio je danas prijavu protiv potpredsjednika Skupštine Crne Gore Branka Radulovića povodom incidenta koji se desio 9. decembra u prostorijama dnevnog lista "Vijesti" u kojem je poslanik Demokratskog fronta (DF) Branko Radulović, prilikom upada u njihove prostorije, prijetio novinarima i urednicima ovog medija.
Popović podnio prijavu protiv Radulovića zbog prijetnje "Vijestima"
Portal AnalitikaIzvor

- U cilju zaštiti digniteta Skupštine Crne Gore i očuvanja principa slobode medija u Crnoj Gori, neprimjeren gest našeg kolege mora biti opomena da bi se takvo ponašanje ubuduće spriječilo - rekao je Popović i dodao da je bez obzira na lične simpatije prema Raduloviću i bojazni da će se prijava pogrešno shvatiti, morao da reaguje.

Popović je kazao da naročito čudi da je nakon incidenta u „Vijestima“ izostalo izvinjenje Radulovića. Isto tako, napominje on, važno je primijetiti izostanak zvanične reakcije Skupštine.

Shodno članu 16. Etičkog kodeksa poslanika, Popović je prijavu podnio predsjedniku Odbora za ljudska prava i slobode Halilu Dukoviću.

- Prijava poslanika Liberalne partije je prvi slučaj zaštite Etičkog kodeksa u Skupštini Crne Gore – kazali su iz te partije.

Portal Analitika