Region

KITAROVIĆ: Sjutra mandatar ili raspisujem izbore

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je večeras da su je lideri Domoljubne koalicije i Mosta obavijestili da imaju parlamentarnu većinu i dodala da će Hrvatska do sjutra uveče ili imati mandatara, ili će ona raspisati nove izbore.
KITAROVIĆ: Sjutra mandatar ili raspisujem izbore
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

"Sjutra popodne održaću peti i posljednji krug konsultacija. Do sjutra uveče ili ćemo imati mandatara ili ću ja imenovati privremenu vladu i raspisati izbore", rekla je Grabar Kitarović poslije konsultacija na koje su zajedno došli Tomislav Karamarko i Božo Petrov.

Karamarko je rekao da su Petrov i on zatražili još 24 sata za dogovor o mandataru.

"Mi smo predsjednici pokazali 78 potpisa i da raspolažemo saborskom većinom. 63 naša potpisa i 15 Mosta. Sjutra imamo konsultacije s predsjednicom kada ćemo definisati mandatara. Nastojaćemo da to bude nestranačka, stručna osoba kakva će biti i cijela vlada, reformska", rekao je Karamarko dodajući da on “vjerovatno neće biti mandatar”.

Kako kaže, mandatar može biti i iz Mosta, ali će nastojati da to bude stručna osoba.

Petrov je rekao da je cilj Mosta od početka bio stručna, reformska vlada i nestranački mandatar i izrazio nadu da će to biti definisano do sjutra do 18 sati.

Portal Analitika