Zanimljivosti

Sveštenik na Tviteru otvorio nalog - Bogorodici

Jedan francuski sveštenik otvorio je nalog na Tviteru u ime Bogorodice, da bi "malo osavremenio vjeru".
Sveštenik na Tviteru otvorio nalog - Bogorodici
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Sa približavanjem Božića, najradosnijeg praznika među hrišćanima, koji katolici slave 25. decembra po Gregorijanskom kalendaru, sveštenik Fransoa Šerio otvorio je nalog i odmah privukao 370 sljedbenika.

"Dva sata hoda sa stomakom do zuba... Ne mogu više!", "Dobro se drži ovaj mališa", samo su neke od poruka koje je "Djevica Marija" postavila na društvenoj mreži.

Na svom nalogu, na kom se mogu naći kvizovi, dnevne meditacije, video snimci i šaljivi tvitovi, Bogorodica zapisuje događaje sa svog četvoronedeljnog putovanja od Nazareta do Vitlejema, gdje će se Isus roditi.

"Dogovorila sam se sa Josifom da se malo odmorimo u Emausu. Tu postoji jedna fina prodavnica polovne robe", navodi ova izmišljena Marija kojoj, dva milenijuma kasnije, ne promiče ni jedan od aktuelnih problema s kojima se čovječanstvo suočava.

"Sto pedeset kilometara pješke do Vitlejema, što mi je to trebalo? Tješi me jedino to što je ekološki ispravno", navodi Bogorodica u jednom od svojih tvitova poslatih ranije ovog mjeseca.

Sveštenik planira da svoju inicijativu ponovi i iduće godine i učini je, kako kaže, još zanimljivijom: "Namjera je da se vjernici na zabavan način upoznaju sa Božićem".

Blic.rs 

Portal Analitika