Društvo

Decembar u moru: Jovan Miljanić ne propušta ni jedan dan da ne zapliva

Koga god da sretnete ovih dana na novskoj rivijeri od mještana reći će vam da ne pamte ovakvo lijepo vrijeme. Jadranov objektiv „uhvatio“ je rijetke kupače u novembru, ali danas, prvog dana zime, 22. decembra, u ronjenju i plivanju zatekeli smo na popularnoj plaži „Žaba“, mladog Novljanina, Jovana Miljanića.
Decembar u moru: Jovan Miljanić ne propušta ni jedan dan da ne zapliva
Portal AnalitikaIzvor

Kaže nam da već nekoliko godina produžava sezonu kupanja, ali da će ove godine, kakvo je vrijeme, vjerovatno plivati i do Nove godine, a možda i u januaru.
– Ne propuštam ni jedan dan. Prija mi, nije hladno. Voda je oko 15 stepeni. Navikao sam se i osjećam se zdravo – priča ovaj 24-godišnji mladić, koji je ljetos radio u turizmu, a sada je bez posla.
Jovan je odličan promoter turizma i blagih zimskih dana na novskoj rivijeri, što ne može svako. I to bi mogao biti dobar posao.
Više puta je i danas uskako u more, ne samo da gušta, nego i da pomogne ribaru Milu Vučkoviću, koji hvata hobotnice. Zakači mu se udica za stijenu, a onda Jovan uskoči, zaroni i riješi problem.kupanje decembar rj 221215 1kupanje decembar rj 221215 2kupanje decembar rj 221215 4 (Tekst i foto: Radio Jadran)

Portal Analitika