Društvo

Olgica Rašović pobjednica takmičenja “Montenegro English Challenge”

British Council je danas uručio nagrade i sertifikate učenicima koji su bili najbolji i osvojili prva tri mjesta na takmičenju Montenegro English Challenge. Najbolja učenica Olgica Rašović je osvojila Apple iPad mini, dok su drugoplasirani Janko Vuksanović i trećeplasirana Doroteja Dumanović osvojili iPod Shuffle.
Olgica Rašović pobjednica takmičenja “Montenegro English Challenge”
Portal AnalitikaIzvor

British Council  je u subotu, 12. decembra organizovao peto godišnje takmičenje Montenegro English Challenge, ovoga puta u saradnji sa Udruženjem nastavnika engleskog jezika (ELTAM). U pitanju je online takmičenje o poznavanju engleskog jezika i kulture za učenike sedmog, osmog i devetog razreda svih osnovnih škola u Crnoj Gori. Učenici su odgovarali na 50 pitanja o britanskoj muzici, filmu, sportu, geografiji , istoriji, ali i gramatici, vokabularu, frazama – jednom riječju o engleskom jeziku i kulturi. O svemu ovome učenici su se pripremali na sajtu British Council-a http://learnenglishteens.britishcouncil.org koji nudi zabavan način učenja engleskog za sve uzraste kroz moderne tehnologije.

British Council  je vodeća međunarodna organizacija iz Velike Britanije za kulturne odnose i obrazovanu saradnju. Kroz rad sa našim partnerima u Crnoj Gori i  Velikoj Britaniji, predstavljamo britansku izvrsnost, inovacije i kreativnost. U svom radu zalažemo se za ostvarivanje pojedinačnih i zajedničkih interesa Velike Britanije i Crne Gore.

British Council je u Velikoj Britaniji registrovan kao neprofitna organizacija i posluje nezavisno od britanske vlade od koje dobija finansijsku podršku. British Council ima 7.900 zaposlenih u kancelarijama, nastavnim centrima, bibliotekama i informacionim i resursnim centrima u 110 zemalja i teritorija širom svijeta. Pokrovitelji su Njeno Kraljevsko Visočanstvo Kraljica, a potpokrovitelj Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Princ od Velsa.

Portal Analitika