Ostalo

SIMONOVIĆ: Najbolji crnogorski proizvod je sport

Na svečanosti u Vili ’’Gorica’’ u tradicionalnom izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta zvanično su uručena priznanja najboljima u 2015. Godini. Predsjednik COK-a Dušan Simonović ocijenio je da je godina za nama bila uspješna i da je najbolji crnogorski proizvod upravo sport.
SIMONOVIĆ: Najbolji crnogorski proizvod je sport
Portal AnalitikaIzvor

’’Godina koja je za nama bila je pod pritiskom olimpijske godine. Ona se obično završi sa nekim rezultatima sa kojim mi nijesmo zadovoljni jer se ne radi o količini i sjaju medalja onoliko koliko mi Crnogorci tradicionalno želimo. Nama toga nikad dosta, želimo da ih ima što više i da su sve zlatne. Ali, sport je takav, sastavljen od uspona i padova. No, usudio bih se da kažem da je godina za nama bila uspješna za crnogorski sport. Ove godine smo dobili juniorskog prvaka Evrope u džudou, mladog Pantića, tu je i Kristina Rakočević vicešampionka svijeta u bacanju diska. Marina Raković je bila glavna zvijezda na Evropskim igrama. Slađana Perunović tradicionalni veliki borac sa osvojenom olimpijskom normom. Milivoje Dukić je takođe osvojio olimpijsku normu. Teniserka Danka Kovinić je na pragu olimpijske norme, kao i Srđan Mrvaljević. Naši vaterpolisti su na priprema za Evropsko prvenstvo đe će se boriti za olimpijski vizu. Još jednu šansu imaće u aprilu, ali sam siguran da će već u januaru doći do plasmana na Olimpijske igre. I naravno naše zlatne lavice, koje iako imaju tešku kvalifikacionu grupu za Rio, svi vjerujemo da ćemo i njih gledati u Brazilu, jer one mogu svakoga da pobijede. Svi oni moraju da znaju da stojimo iza njih, da imaju našu podršku i da smo sigurni da će nas obradovati još mnogo puta. Najbolji crnogorski proizvod je sport. To nikada ne smijemo da zaboravimo. Nek je svima srećna olimpijska 2016. Godina i nek je vječna Crna Gora.’’

simonovic2212

Vaterpolista Aleksandar Ivović najbolji je sportista Crne Gore u 2015. godini. Ivović je u 2015. godini osvojio Ligu šampiona sa Pro Rekom, a sa reprezentacijom Crne Gore je zauzeo peto mjeto na Svjetskom prvenstvu u Kazanju. Nagradu je umjesto Aleksandra Ivovića koji je na pripremama sa reprezentacijom u Zadru primo njegov brat Blagoje.

dodjela22-12-2

Za najbolju mušku nacionalnu selekciju izabrana je vaterpolo reprezentacija, dok je najbolja ženska selekcija rukometna reprezentacija.

Najbolja mlada sportistkinja Crne Gore u 2015. godini je atletičarka Kristina Rakočević, koja je na Svjetskom prvenstvu za mlađe juniorke osvojila srebrnu, a bronzanu u bacanju kugle.  Za najboljeg mladog sportistu izabran je džudista Danilo Pantić, juniorski prvak Evrope.

’’Pozdravljam sve koji vole i podržavaju sport. Prvenstveno u ime svih sportista želim da vam se zahvalim i da vam čestitam Novu godinu. Obećavamd a ćemo u budućnosti bilježiti još bolje rezultate i da će crnogorska himna ubuduće još više odjekivati svjetskim stadionima’’, kazala je Rakočević.

Izvršni odbor je posebnim plaketama COK za izvanredne rezultate ostvarene tokom 2015. godine nagradio karatistkinju Marinu Raković, teniserku Danku Kovinić, atletičarku Slađanu Perunović i jedriličara Milivoja Dukiću. 

Portal Analitika