Politika

NOVA: Jedina namjera Radne grupe je da se otupi energija protesta

Očekivano, krah tzv. pregovora, što je svima bilo očigledno od početka. Takozvana Radna grupa nije uspjela da se dogovori sa DPS-om o prelaznoj vladi, a predstavnik Đukanovićeve partijsko-profiterske organizacije je potvrdio da o tome nece biti govora ni ubuduće. Sada je još jasnije da je jedina namjera formiranja Radne grupe bio pokušaj da se otupi i amortizuje energija protesta, tako se pomogne režimu, a naročito da se vjestački podigne ugled tvorcu radnih grupa, Đukanovicevom udarniku Ranku Krivokapiću, kazao je portparol Nove srpske demokratije Jovan Vučurović.
NOVA: Jedina namjera Radne grupe je da se otupi energija protesta
Portal AnalitikaIzvor

On je na svom Fejsbuk profilu napisao da se "Radna grupa, odnosno otvorena kolaboracija dijela opozicije sa režimom, odvijala uz prisustvo šefa udbe, jer se Đukanović, nije ni pojavio".

- Slanje Duška Markovića na ovaj sastanak očigledno nije bilo slučajno, što bi naš narod rekao ,,prema svecu i tropar". Niko nije ni protestovao zbog njegovog prisustva, sto može da upućuje na mnogo toga. Da li je on tu službeno boravio zbog Krivokapića ili zbog nekih drugih čuvenih pregovarača znaće se nakon smjene vlasti. Tek, Krivokapić i njegovi pajtosi iz ,,opozicije'' nastavljaju ovu lakrdiju, hvaleći se pritom kako su postigli neke pomake, naprimjer poručili su Glavnom gradu ,,da oformi mjesnu zajednicu" i predložili lokalnim preduzećima da oforme neka tijela u koja bi ušla i opozicija. Sramno, jeftin pokušaj da se DPS-u omogući da i dalje krade izbore. Narod sigurno nije izašao na ulice zbog mjesnih zajednica. Neko je iz Radne grupe očigledno pogrešno shvatio narodni bunt, on se odnosi na smjenu vlade, a ne na smjenu rukovodstava mjesnih zajednica, on se odnosi na otpis dugova za struju, vodu i komunalije osiromašenom narodu, a ne na ulazak stranačkih funkcionera u upravne odbore tih preduzeća - kazao je Vučurović.

On je istakao da je posebna lakrdija novi rok za pregovore -31. januar.

- Misle, vjerovatno, u DPS-u i njihovim privescima LP, BS i Pozitivnoj, kao i u SDP-u i njihovim privescima iz ,,opozicije'' da radnim grupama i beskrajnim jalovim pregovorima mogu da zaustave proteste DF-a i slobodnih građana. Moramo ih razočarati. Nastavljamo, koliko god bude potrebno - poručio je Vučurović.

Portal Analitika