Društvo

TQ Plaza, Jaz i Prijevor spojeni u jedan predmet

Specijalno tužilaštvo u jedan predmet spojilo je slučajeve ,,TQ Plaza“, ,,Jaz“ i ,,Prijevor“ u kojima su okrivljeni, kako se sumnja, oštetili budžet opštine Budva za 11.400.000 eura – saznaje Pobjeda.
TQ Plaza, Jaz i Prijevor spojeni u jedan predmet
Portal AnalitikaIzvor

Okrivljeni – njih dvadeset i troje - terete se da su posljednjih nekoliko godina djelovali kao kriminalna organizacija u kojoj je svako imao ulogu koju je ,,odrađivao“ sa funkcije opštinskog funkcionera, radnika ili direktora privatne firme zbog svojih interesa, a na štetu državnog budžeta.

 Na čelu kriminalne grupe, sudeći prema istražnim radnjama i iskazima svjedoka saradnika, bio je visoki funkcioner DPS-a Svetozar Marović, koji je uhapšen u četvrtak. On se sumnjiči da je zloupotrijebio službeni položaj u sva tri slučaja.

Istraga Više od četiri mjeseca tužiteljka Lidija Vukčević analizirala je dokumentaciju kojom se grupa sumnjiči da je u opštinskim poslovima godinama bilo zloupotreba. Svi svjedoci saradnici označili su Marovića da je rukovodio spornim poslovima. Jedan od njih - izvršni direktor „Trejd junika“ Mirko Latinović dao je optužujući iskaz protiv Marovića 1. decembra. Prema iskazu Latinovića, Maroviću ,,niko nije mogao stajati na putu i imao je prolaze u svim službama - od policije do nadležnih inspekcija i ministarstava“

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika