Društvo

Petnjica: 12 porodica dobilo stanove

Dvanaest porodica u Petnjici danas je dobilo ključeve od stanova u novougrađenoj zgradi Solidarnosti. Ključeve je uručila ministarka rada i socijalng staranja Zorica Kovačević, koja se zahvaliala na pomoći Centru za socjalni rad berane i lokalnoj samopupravi, koja je obezbijedila zemljište i omogućila je da objekat oslobodi svih komunalija.
Petnjica: 12 porodica dobilo stanove
Portal AnalitikaIzvor

Ministarstvo rada i socijalnog staranja je za ovu zgradu opredijelilo 300 hiljada eura i taj novac je omogućio da zgrada se završi i bude useljiva za potrebe socijalno ugroženih porodica.

"To ćemo raditi i u budućnosti u čitavoj Crnoj Gori, naravno u saradnji sa lokalnim samoupravama", naglasila je Kovačević, prenosi Radio Petnjica.

Kazala je da je zgrada u Petnjici sa dvanaest stanova dokaz da Vlada i resorno ministarstvo vodi brigu za socijalno ugroženo stanovnitšvo

Foto: Ministarstvo radaFoto: Ministarstvo rada

Kovačević je naglasila da su, mimo korisnika socijalnih slučajeva koji će koristiti stanove, dva stana posebno opredijelili. Jedan je opredijeljen za glavnu medicinsku sestru koja je samohrana majka i jedan za budućeg ljekara koji će 24 sata biti u opštini Petnjica.

"Na taj način smo pomogli Ministarstvu zdravlja i lokalnu samoupravu da imaju još jednog ljekara koji će da boravi i živi u opštini Petnjica", izjavila je ministarka.

Gostujući u Radiju Petnjica, Kovačević je istakla da u saradnji sa lokalnom samoupravom radi na realizaciji još nekih projekata kao što su nove prostorije Centra za rad, nove prostorije Fonda PIO, nove prostorije Fonda zdravstva, prostorije Kluba za penzionere opštine Petnjica kao i dnevni boravak za stare u okviru kojeg će biti obezbijeđena i hrana.

Foto: Ministarstvo radaFoto: Ministarstvo rada
Foto: Ministarstvo radaFoto: Ministarstvo rada
Foto: Ministarstvo radaFoto: Ministarstvo rada
Foto: Ministarstvo rada
Portal Analitika