Vaterpolo

Ivović najbolji sportista u 2015. godini, vaterpolisti najbolja reprezentacija u muškoj kategoriji

Devet od 17 glasova je dobio Aleksandar Ivović od žirija u kojem su se pored predstavnika COK-a nalazili vrhunski crnogorski sportisti, kao i predstavnici medijskih kuća.
Ivović najbolji sportista u 2015. godini, vaterpolisti najbolja reprezentacija u muškoj kategoriji
Portal AnalitikaIzvor

Ivović je u 2015. godini osvojio Ligu šampiona sa Pro Rekom, a sa reprezentacijom Crne Gore je zauzeo peto mjeto na Svjetskom prvenstvu u Kazanju. Pored popularnog Leke Ivovića, konkurenciji su bili Slađana Perunović (atletika), Danka Kovinić (tenis), Milivoj Dukić (jadrenje), Vojin Ćaćić (odbojka), Boško Drašković (boks), Ksenija Todorović(streljaštvo) i Tanja Božović (rvanje).

Inače, čudno je da Rukometni savez Crne Gore nije poslao niti jedan predlog za neku od rukometašica da osvoji nagradu, iako je Budućnost u maju osvojila Ligu šampiona, aJovanka Radičević, primjera radi, je izabrana u idealni tim Svjetskog prvenstva.

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, sa osvojenim petim mjestom na Svjetskom prvenstvu izabrana za najbolju mušku nacionalnu reprezentaciju u 2015. godini. Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore je, sa osvojenim osmim mjestom na tek završenom Svjetskom prvenstvu, proglašena za najbolju žensku nacionalnu reprezentaciju u 2015. godini.

Najbolja mlada sportistkinja Crne Gore u 2015. godini je atletičarka Kristina Rakočević, koja je na Svjetskom prvenstvu za mlađe juniorke osvojila 2. mjesto u bacanju diska a 3.mjesto u bacanju kugle. Uz to bila je i prvakinja Balkana u ovim bacačkim disciplinama u svojoj uzrasnoj kategoriji

Za najboljeg mladog sportistu Crne Gore u 2015. godini izabran je džudista Danilo Pantić, koji je postao Evropski juniorski prvak u kategoriji do 100 kg a osvojio je i 7.mjesto na Svjetskom juniorskom prvenstvu.

Izvršni odbor je donio odluku da se, za izvanredne rezultate ostvarene tokom 2015. godine, posebne plakete COK-a dodijele karatistkinji Marini Raković, teniserki Danki Kovinić, atletičarki Slađani Perunović i jedriličaru Milivoju Dukiću.

Ivoviću će nagrada biti dodijeljena u utorak (sjutra) u Vili Gorica na ceremoniji koja počinje u 12 sati.

Portal Analitika