Društvo

Institut Konfucije promovisao knjigu "Kina u mojim očima"

Promocija knjige "Kina u mojim očima" koju je publikovalo Institut Konfucije na Univerzitetu Crne Gore priređena je juče u KIC-u "Budo Tomović".
Institut Konfucije promovisao knjigu "Kina u mojim očima"
Portal AnalitikaIzvor

Tom prilikom direktori Instituta Konfucije, dr Milena Đukanović i prof. Deng Rong, uručili su nagrade učenicima koji su autori pobjedničkih literarnih i likovnih radova, a Institut Konfucije je donirao i knjige bibliotekama Osnovnih škola "Štampar Makarije" i "Vladimir Nazor".

Prisutne je pozdravila Đukanović koja se osvrnula na rad i aktivnosti u okviru Instituta Konfucije i naglasila brojne mogućnosti odlaska u Kinu koje institut pruža u vidu stipendija, kurseva kineskog jezika i taiđija, ljetnjeg kampa. Direktorice osnovnih škola, mr Ljiljana Krivokapić i Milica Stanković, istakle su da je nagradni konkurs "Kina u mojim očima" koji je rezultirao publikacijom istoimene knjige, odličan početak saradnje i podsticaj da se učenici bolje upoznaju sa dalekim svijetom Kine.

Svi prisutni su imali priliku da vide i pročitaju nagrađene radove koji su bili izloženi, ali i da uživaju u poslasticama koje je Institut Konfucije pripremio specijalno za ovu priliku.

Institut Konfucije na Univerzitetu Crne Gore je u aprilu raspisao nagradni konkurs za učenike Osnovnih škola "Štampar Makarije" i "Vladimir Nazor" za najbolje likovne i literarne radove na temu "Kina u mojim očima". Konkurs je bio podijeljen u dvije grupe: za učenike od I do IV razreda, i za učenike od V do XIX razreda. Cilj ovog konkursa je promocija kineskog jezika i kulture, jačanje veza između Crne Gore i NR kine, odnosno upoznavanje učenika sa jednom od najstarijih civilizacija u ljudskoj istoriji.

Portal Analitika