Crna hronika

Marović hoće Bigovića za cimera

Uhapšeni predsjednik Političkog savjeta crnogorske vladajuće DPS, Svetozar Marović, obratio se pismom upravi zatvora u Spužu, zahtijevajući da ga prebaci u sobu do njegove u kojoj je Baranin Ljubo Bigović, nepravosnažno osuđen na 30 godina zatvora zbog organizacije ubistva visokog policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića, saznaju "Novosti"!
Marović hoće Bigovića za cimera
Portal AnalitikaIzvor

Prije Svetozara, identičan zahtjev upravi zatvora uputio je njegov sin Miloš, koji je potom prebačen na bolničko liječenje, odakle se vratio istog dana kada je njegovom ocu određen jednomesečni pritvor.

Zbog čega je Marović zatražio da bude u sobi sa Bigovićem, čiji predmet se nalazi na Vrhovnom sudu Crne Gore, koji bi ovih dana trebalo da donese konačnu odluku o slučaju koji punu deceniju intrigira crnogorsku javnost, zasad je nepoznanica. Inače, Marovićeva ćelija se nalazi na trećem spratu zatvora, tik do Bigovićeve, koji je takođe sam u "svojoj", baš kao i visoki funkcioner DPS. Na istom spratu Istražnog zatvora su i bivši gradonačelnik Budve Lazar Rađenović, i bivši savjetnik premijera Đukanovića Aleksandar Tičić, dok je Miloš Marović, koji se sa ocem u zatvoru vidio samo kroz staklo, smješten na drugom spratu zatvora.

Svetozar Marović je osumnjičen da je sa saradnicima oštetio budžet opštine Budva za oko 20 miliona eura u nekoliko korupcionaških afera, što je negirao na saslušanju kod specijalnog tužioca i istražnog sudije Višeg suda. (Novosti)

Portal Analitika