Politika

Milić: Nijesmo se osjetili prozvanim od strane DF-a

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Srđan Milić kazao je da se njegova stranka nije osjetila prozvanom od strane Demokratskog fronta (DF), čiji su funkcioneri sinoć pozvali lidere opozicionih partija da im se pridruže na protestima ukoliko na današnjem sastanku sa predsjednicima Demokratske partije socijalista (DPS) Milom Đukanovićem i Socijaldemokratske partije (SDP) Rankom Krivokapićem ne dogovore formiranje prelazne vlade.
Milić: Nijesmo se osjetili prozvanim od strane DF-a
Portal AnalitikaIzvor

“Prvi se nijesam prepoznao u tom pozivu, jer se nijesam osjetio prozvanim. SNP će biti tamo gdje treba da bude, kako ne bi iznevjerili očekivanja naroda”, kazao je Milić novinarima prije početka sastanka koji se u okviru parlamentarnog dijaloga za izgradnju izbornog povjerenja održava u Skupštini.

Upitan da li će njegova partija ostati u radnoj grupi ako ne dođe do forimranje prelazne vlade, Milić je kazao će njegova stranka nastaviti rad u radnoj grupi iako ne bude prelazne vlade, ali je kazao da ima mnogo vremena do srijede, za kada je DF zakazao novi protest ukoliko se ne ispune njihovi zahtjevi.

- Socijalistička narodna partija (SNP) insistira da učesnici današnjeg sastanka kod predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića, odgovore koji je to pravno-politički model po kojem će se sprovoditi izborno zakonodavstvo na narednim izborima - rekao je Milić.

On je podsjetio da je na prethodnom sastanku dogovoreno da se danas razgovara o pravno političkom modelu kojim će se definisati ko će sprovoditi izborne aktivnosti za naredne lokalne i parlamentarne izbore u Crnoj Gori.

- Na tom sastanku smo se konsenzusom dogovorili da ćemo 21. decembra dobiti odgovor na pitanje kakav je pravno-politički model, odnosno da li imamo za naredni period legitimnu vladu prelaznog karaktera, kao subjekt koji će kontrolisati, nadzirati i sprovoditi izbore - precizirao je Milić.

On je rekao da je danas od kolega zatražio da od te teme „ne pobjegnu“, nego da odgovore na to pitanje.

- I ja očekujem u toku dana da, naročito kolege iz parlamentarne većine, odgovore na to pitanje - dodao je Milić.

On je podsjetio da je cijela opozicija još početkom februara podržala legitimnu vladu prelaznog karaktera, a u međuvremenu je, kako je kazao, to podržao i poslanik Socijaldemokratske partije Džavid Šabović.

- Sada ostaje samo da se odgovori na pitanje da li imamo 41 poslanika koji bi u ovom domu podržao jednu takvu vladu- kazao je Milić.

Prema njegovim riječima, legitimno je i da njegove kolege koje su ostale na sastanku i ne odgovore na to pitanje.

Podsjećamo, funkcioneri DF-a pozvali su na sinošnjem protestu ispred Skupštine Crne Gore u Podgorici lidere opozicije da im se pridruže, ukoliko danas ne dogovore formiranje prelazne vlade.

Portal Analitika