Fudbal

Dani odluke za Van Gala

Luj van Gal je skoro pa bivši. Holandski stručnjak suočen je sa sigurnim otkazom ukoliko izgubi jednu od naredne dvije utakmice u Premijer ligi, a pregovori sa Žozeom Murinjom već su otpočeli!
Dani odluke za Van Gala
Portal AnalitikaIzvor

Ugledni britanski listovi Gardijan i Telegraf pišu da su Glejzerovi i prvi operativac kluba Ed Vudvard izgubili strpljenje sa Van Galom i da su mu predočili plan koji glasi: Izgubiš li od Stouka ili Čelsija - gotovo je. Oni su takođe jako nezadovoljni radnom etikom holandskog stručnjaka, ali i načinom na koji Junajted igra, a poslije poraza od Noriča ekipa je pala na šestu poziciju na tabeli. 

Isti izvori navode da su vodeći ljudi Mančester junajteda već uspostavili kontakt saŽozeom Murinjom, a glavni posrednik u ovim pregovorima je superagent Žorž Mendes. 

Murinjo je, ističe se, spreman da preuzme funkciju menadžera Junajteda, zbog čega je već odbio da razgovara sa predstavnicima Milana i Rome, a kako je i sam nekoliko puta istakao - želja mu je da nastavi trenerski posao u Premijer ligi. Ali Portugalac je spreman i da sačeka da Junajted „pometla“ Van Gala i potom uzme vruć krompir u svoje ruke. Nakon što je dobio otkaz u Čelsiju prije samo četiri dana Murinjo je otkrio da nema namjeru da čeka sljedeći angažman do juna već da je sada spreman da se posveti novom poslu, uprkos tome što rastanak sa voljenim klubom nije prošao na lijep način. 

Ali on se navodno već tokom vikenda povjerio prijateljima i rekao im da ga čeka posao koji jednostavno ne može da odbije, a poznato je da postoji i određeno Murinjovo poštovanje prema Junajtedu, a posebno prema ser Aleksu Fergusonu, čiji je veliki prijatelj. 

Mančester junajted praktično bi mogao novog šefa struke da dobije već od "Boksing deja", s obzirom da ekipa tada gostuje Stouku na Britaniji, dok dva dana kasnije dočekuje Čelsi koji se tek oporavio od rastanka sa Murinjom, a usput je angažovan i Gus Hidink na mjesto privremenog trenera. 

Van Galu će narednih dana biti potrebno pravo čudo kako bi promijenio mentalitet ekipe i sačuvao mjesto na klupi, posebno nakon što je ogroman novac uložen u dovođenje brojnih pojačanja, plasman u nokaut fazu Lige šampiona je promakao, a desila se i rana eliminacija iz Liga kupa.

Portal Analitika