Fudbal

Blater: Ja sam vreća za udaranje!

Sep Blater i Mišel Platini su suspendovani na osam godina! Švajcarac naravno nije lako podnio tu kaznu koja mu je danas izrečena...
Blater: Ja sam vreća za udaranje!
Portal AnalitikaIzvor

"Veoma mi je žao. Žao mi je što sam i dalje vreća za udaranje. Žao mi je fudbala. Žao mi je Fife. Služio sam im više od 40 godina. Žao mi je više od 400 zaposlenih u Fifi. Žao mi je i sebe i kako sam tretiran u ovom svijetu humanosti", rekao je Blater.

Razlog za ovakvu sankciju je bila "nelojalna isplata" od dva miliona franaka Platiniju...Blater je rekao da je do tog dogovora došlo nakon Mundijala u Francuskoj 1998. godine.

"Mislio sam da smo ubijedili Etički odbor u vezi sa situacijom o isplati Fife Platiniju za usmeni, džentlmenski dogovor iz 1998. godine koji nikad nije okončan. Platini je želio da radi za FIFA, tražio je miliona franaka, ja sam rekao u redu, možemo platiti dio sada dio kasnije. Zapanjen sam odlukom Etičkog komiteta koji je porekao postojanje slučnog dogovora, a koji je potvrđen na dva Izvršna komiteta Uefe, u Švedskoj i Cirihu iste godine. Kasnije je potpisan, tako da imamo dokaz da to nije bio samo dogovor između Platinija i mene. Prošao je kroz finansijski i izvršni komitet Fife i Kongres. Registrovan je", dodao je 79-godišnji Švajcarac.

Blater je dodao da se Platini i on nijesu mogli dogovoriti šta će reći prilikom odbrane...

"Od prvog dana smo odvojeni, a na ispitivanjima smo im rekli iste stvari. Sada kažu da to nije bitno, što znači da smo lažovi. To nije istina. Odmah ćemo se žaliti Sudu za sportsku arbitražu, ali i švajcarskom sudu. Po njihovom zakonu za ovakvu kaznu moraš uraditi nešto baš važno. Jedina stvar koju je trebalo da kažu je da je taj dogovor trebalo da bude zaveden negdje u knjigama. Slažem se s tim, ali to nema veze sa etikom, već finansijama i administracijom", istakao je predsednik FIFA. 

Portal Analitika