Politika

Cdu: Demonstracije protiv Crne Gore i učlanjenja u NATO

Crnogorska demokratska unija (Cdu) osudila je proteste Demokratskog fronta, navodeći da se radi o demonstracijama protiv Crne Gore i njenog učlanjenja u NATO.
Cdu: Demonstracije protiv Crne Gore i učlanjenja u NATO
Portal AnalitikaIzvor

Iz Cdu su saopštili da je jedina pozitivna činjenica što je tom skupu prisustvovao mnogo manji broj ljudi od onog koji se, kako su naveli, pričinjava organizatorima.

"Još jednom se pokazalo da su političke snage koje su protiv učlanjenja u NATO, kao i niihovi političari, koji su ih i ranije vodili u pogrešne i izgubljene bitke, margina crnogorskog društva, čiji je politički, umni i civilizacijski maksimum slavljenje drugih država, klicanje tuđim liderima i negiranje legitimnih i neotuđivih prava našeg naroda, naših građana i naše države", kaže se u saopštenju Cdu.

Ocjenjuje se da bi taj skup bio samo, kako su rekli, tužni pokušaj da se Crna Gora vrati u prošlost - da "ostrašćeni govornici nijesu ponovo potegli prijetnje i ucjene. "Prema svima nama i prema našoj zemlji ukoliko se "drznemo" da učinimo ono što je dobro i korisno za sve nas, ali neće biti po volji njihovim inostranim mentorima".

U Cdu smatraju da takva politika nema perspektivu u Crnoj Gori, što se sinoć, "uprkos uzaludnoj buci i galami", sasvim jasno vidjelo i dobro čulo. "Jača je Crna Gora od njihovih prijetnji".

"Crna Gora i sve crnogorske demokratske i građanske snage treba da naredne godine donesu odluku da želimo da budemo članica Alijanse, jer je to, pored brojnih i nespornih koristi i prednosti, najsigurnija i najbolja osnova za reforme i promjene koje su potrebne našoj zemlji i svim našim građanima", navode iz Cdu-a.

Kako su kazali u tome će ponajmanje smetati sinoćni demonstranti i njihovi lideri, jer su njihovo ponašanje i poruke koje šalju jasno upozorenje i najbolja preporuka zašto treba da budemo članica NATO-a.

"Pravi izazov će, zapravo, biti one stranke, udruženja građana i politički lideri, koji su se uzdržali da sinoć izađu na ulice i koji manje ili više vješto izbjegavaju da javno iskažu svoj negativni odnos prema članstvu u Alijansi. Oni će pokušati da što je moguće duže opstruiraju i odlažu proces donošenja odluke o učlanjenju", smatraju u Cdu.

Za stranka će, kako su poručili, zbog toga do donošenja odluke, pažnju posvetiti tom dijelu političke scene u Crnoj Gori, jer su, kako su istakli, oni koji su sinoć protestovali sami sebi najbolji sudija.

"Crnu Goru treba da mijenjaju oni koji je poštuju i vole", zaključili su iz Cdu.

(Mina)

Portal Analitika