Košarka

Večeras veliki derbi u ''Morači'': Budućnost vs Zvezda

Dugo očekivani sudar trenutno dvije najbolje ekipe ABA lige, veliki derbi između prvoplasirane Budućnosti i drugoplasirane Crvene zvezde odigraće se večeras u ''Morači''.
Večeras veliki derbi u ''Morači'': Budućnost vs Zvezda
Portal AnalitikaIzvor

Okršaj dva velikana koji garantuje košarkaški spektakl u Podgorici. ''Plavi'' nakon 15 kola imaju 12 pobjeda, jednu više od ekipe koja je učesnik TOP 16 faze Eurolige. Trijumf bi ,,plave“ učvrstio na prvom mjestu, a Beograđane vratio na pol-poziciju pred finiš regularnog dijela sezone. Izabranici Luke Pavićevića žele id a se revanširaju ''crveno-bijelima'' se težak poraz u Beogradu od 83:62. 

''Jedini način da se sa Crvenom zvezdom igra na pobjedu je da se uvijek odgovori ili prevaziđe njihov nivo agresivnosti, intenziteta ili čvrstine. Bez ta ta tri elementa ne može se pričati o pobjedi. Naši ključevi u odbrani bili bi da zaustavimo lagane poene, da se kvalitetno potučemo na donjem postu sa njihovim centrima. Moraćemo sa mnogo truda da suzimo broj rješenja pik en rol Stefana Jovića i Markusa Vilijamsa", kazao je .Pavićević.

Trener Crvene Zvezde, crnogorski stručnjak Dejan Radonjić je kazao da brogradski tim u dvorani Morača čeka derbi kola i jedna od bitnijih mečeva ove sezone. 

"Budućnost igra dobro, prva je na tabeli, a igraćemo u meni, ali i svima nama, dobro poznatoj atmosferi, koja je sjajna uvijek. Znamo da moramo da igramo dobro, znamo da je kvalitet koji posjeduje Budućnosti za apsolutni respekt i potrudićemo se da budemo dobri i da dođemo do bodova.''

Prošle sezone beogradski tim dobio je oba međusobna duela - 83:69 pred svojim navijačima i 77:76 u Podgorici. Duel u dvorani Morača počeće u 21 sat.

Portal Analitika