Fudbal

Preokret Milana, Lacio srušio Inter

Fudbaleri Milana pobijedili su Frozinone u gostima sa 4:2, u utakmici 17. kola italijanske Serije A.
Preokret Milana, Lacio srušio Inter
Portal AnalitikaIzvor

Srpski trener Siniša Mihajlović je bio pod velikim pritiskom pred ovaj duel, spekulisalo se da je pobjeda u Frozinoneu bila ultimatum, a crveno-crni su uspjeli da osvoje tri boda. Domaćin je vodio poslije 45 minuta golom Ćiofanija u 19. minutu, pa je djelovalo da Milan i u trećoj uzastopnoj utakmici neće osvojiti tri boda. 

Veliki preokret najavio je Abate u 50. minutu poslije asistencije Honde, a pet minuta kasnije gol za 2:1 postigao je Karlos Baka. Meč je odlučen 13 minuta prije kraja kada je Aleks iskoristio dodavanje Nijanga i pogodio za 3:1. Dionisi je u 83. minutu smanjio na 3:2, ali domaćin nije imao snage da stigne do boda, pa je pobjedu Milana ovjerio Bonaventura u 93. minutu. 

U posljednjem meču kola Lacio je savladao Inter sa 2:1 u gostima. Ekipa Roberta Mančinija propustila je tako šansu da stekne veću bodovnu prednost na čelu tabele, pošto je ostala na 36 bodova, jedan više od drugoplasirane Fiorentine. 

Već u petom minutu gosti iz Rima su poveli golom Kanderve koji je zatresao mrežu na asistenciju Bilje. U 61. minutu crno-plavi su izjednačili. Strijelac je bio Mauro Ikardi koji je pogodio nakon dodavanja Ivana Perišića. 

Ipak, kada se očekivala pobjeda Intera, do trijumfa je stigao Lacio. U 86. minutu Kanderva je prvo promašio penal, ali je natrčao na odbijenu loptu i pogodio je mrežu za veliki trijumf gostiju. Jovetića je u 58. minutu zamijenio Adem Ljajić.

Serija A, 17. kolo: 

Karpi – Juventus 2:3
Atalanta – Napoli 1:3
Fiorentina – Kjevo 2:0
Verona – Sasuolo 1:1
Roma – Đenoa 2:0
Frozinone – Milan 2:4
Sampdorija – Palermo 2:0
Torino – Udineze 0:1 
Inter – Lacio 1:2 

subota:
Bolonja - Empoli

Portal Analitika