Politika

Cdu: Nova vizija za Tivat

Na današnjoj Konvenciji Crnogorske demokratske unije u Tivtu usvojena politička izjava Cdu "Nova vizija za Tivat".
Cdu: Nova vizija za Tivat
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Tekst političke izjave glasi:

Polazeći od “Brijesta i masline” - Manifesta crnogorskih demokrata, kao temeljnog ideološko-političkog dokumenta Crnogorske demokratske unije, reafirmišući stavove i poruke iz Političke izjave Cdu, usvojene na sjednici Glavnog odbora Cdu, oržanoj na Cetinju, 6. juna 2015. godine, i sa namjerom da definiše svoja politička stanovišta i namjere u susret redovnim izborima u opštini Tivat, Crnogorska demokratska unija,na opštinskoj Konvenciji Cdu, u Tivtu, 20. decembra 2015. godine, usvojila je sljedeću

Političku izjavu Konvencije Cdu Tivat:

Crnogorska demokratska unija spremno dočekuje izbore u Tivtu. Iako smo spremni za samostalni nastup - i u kadrovskom i u organizacionom smislu - spremni smo i otvoreni i za razgovor i dogovor sa strankama, udruženjima građana i pojednicima koji sa nama dijele ista uvjerenja i vrijednosti i imaju slične ideje kako zajednomožemo da pomognemo našoj opštini i gradu i svim našim građanima.

Otvorenost za saradnju će uvijek biti naša politička osobina, jer je Cdu svjesna da i Tivtu i Crnoj Gori predstoje vremena kada na izazove i probleme treba odgovoriti zajedničkim snagama svih koji baštine crnogorske demokratske i građanske ideje i vrijednosti i žele da unaprijede i zaštite naše društvo i državu kao zajednicu slobodnih i ravnopravnih građana i naroda. 

Crnogorska demokratska unija potvrđuje svoje opredjeljenje da svoj stav prema potrebnim promjenama u Tivtu ne zasniva na nekritičkom ili kritizerskom nastupu i odnosu prema učincima aktuelne vlasti. To nije bila, niti će biti naša politička praksa i običaj. Cdu želi da pristupi problemima na način koji se razlikuje od onog koji podrazumijeva puku kritiku i prozivku zbog propuštenog, loše učinjenog ili problematičnog. Nas prevashodno interesuje kako se stvari, odnosi, postojeća rješenja i način rukovođenja mogu izmijeniti i unaprijediti. To je svrha svake ozbiljne i konstruktivne politike i Cdu će u Tivtu promovisati upravo takvu političku logiku i ponašanje.

Svjesni smo da su u opštini Tivat napravljeni značajni pomaci - u odnosu na neke druge sredine u Crnoj Gori, pa i one koje su orijentisane na turizam kao osnovnu privrednu granu i razvojni potencijal. Negirati tu realnost ne bi bilo ozbiljno. Ali, s druge strane, svjesni smo i znamo da su rezultati i dalje daleko od mogućih, kao i da značajni dio gradskih službi funkcioniše sa velikim problemima, koji su dominantno proizvod lošeg rukovođenja. To je nesporna i jasna odgovornost dosadašnje vladajuće koalicije. Promjene u Tivtu su neohodne i neizbježne.

Crnogorska demokratska unija želi da u Tivtu promoviše ideju i program koji će se zasnivati na potrebi i interesu, na spoznaji i prijedlogu da je Tivtu potrebna nova vizija – u smislu razvojnih programa, privlačenja i tretmana investicija, organizacije gradskih službi i novih javnih preduzeća, kao i ukupnog razvoja našeg grada i opštine u cjelini. Potrebna nam je nova vizija kako bi svi razvojni potencijali bili iskorišteni u interesu i na dobrobit svih naših građana. Želimo da nova vizija znači i očuvanje trenda razvoja grada i da obuhvati i poboljšanje svih gradskih službi i usluga, na način koji će značiti očuvanje naše baštine i autentičnosti našeg grada i opštine. Tivat treba da bude spreman da dočeka i ugosti inostrane goste, ali treba i mora da ostane grad svih naših građana.

Crnogorska demokratska unija počinje pripreme za izbore u Tivtu uvjerena da će naše ideje i prijedlozi, naši ljudi i naši politički saveznici, biti najbolji zalog i fudamenta za novu viziju našeg Tivta i za dobrobit i unapređenje života svih naših građana.

Eto tako!

Crnogorska demokratska unija

Konvencija Cdu Tivat

Rajko Čavor, predsjednik Opštinskog odbora Cdu Tivat

Portal Analitika