Politika

CP: Državnu politiku ne smije voditi ulica predvođena neodgovornim ličnostima i popovima

Ulični protesti Demokratskog fronta u Podgorici pokrenuti su s ciljem da bi se spriječilo donošenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti, pristupanje NATO alijansi i srušio ustavni poredak, ocijenio je Crnogorski Pokret na tribini "Crna Gora na prekretnici".
CP: Državnu politiku ne smije voditi ulica predvođena neodgovornim ličnostima i popovima
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Kako su istakli, njih podstrekava, finansira i predvodi Beogradska patrijaršija.

"Manifestuju se takvom silinom da prijete javnom redu i miru, s tendencijom da prerastu u ustanak, i liše nas države. Iza toga prijetećeg akta prozire se skrivena ruka inostranih tajnih službi. Te političke grupe i cetinjska filijala beogradske patrijaršije koji predvode proteste podrivaju državu u korist nekih međunarodnih centara moći kojima je cilj propast ove zemlje i naroda", kazali su u Pokretu.

Zato ih po mišljenju Pokreta treba suočiti sa sramnom istinom da rade protiv slobode sopstvenoga naroda i države, čineći tako najveći mogući zločin.

"Ravnogorska ideja koja je ideološka osnova ove pobune akalmirana je visoko podignutim zastavama s lobanjama i ukrštenim kostima. To je objava rata koji mora biti dobijena, a svetosavska ideja poražena. Visoki klir Beogradske patrijaršije koji potpiruje ove proteste je u službi centara moći kojima je cilj da izazovu zlo i nesreću u našoj zemlji. To čini vrijeđajući vjerska osjećanja muslimana i katolika, s namjerom da osnaži granice različitih civilizacija, tradicija i vjera u zemlji i da ih konfontira, dovodeći njihove odnose do tačke fizičkog sukoba, javno prijeteći i provocirajući sukobe. Stoga, zemlja zapada u tešku krizu koja prijeti podjeli naroda na srpski i crnogorski koji su u antagonističkoj relaciji", ističu u Pokretu.

Poručuju da se ne smije dozvoliti da državnu politiku vodi ulica predvođena neodgovornim ličnostima i popovima beogradske patrijaršije, po želji i u skladu s interesima inostranih centara moći.

"Mi to moramo spriječiti, jer je u pitanju budućnost, čast i slobodarska tradicija našega naroda. Taj ideal naših predaka mora ostati svetinja za sve buduće generacije, i njime se moramo rukovoditi", zaključili su u Crnogorskom Pokretu.

Portal Analitika