Politika

BULATOVIĆ: Nema opravdanja da SDP ostane u vlasti

Za dalje političke odnose u Crnoj Gori, a posebno za pravce budućeg djelovanja Demokratskog fronta, veoma je važan ishod razgovora Mila Đukanovića i Ranka Krivokapića sa predsjednicima opozicionih političkih subjekata, koji je najavljen za 21. decembar, kazao je član Predsjedništva DF-a Predrag Bulatović.
BULATOVIĆ: Nema opravdanja da SDP ostane u vlasti
Portal AnalitikaIzvor

Kako ističe, u slučaju da se sa tog sastanka objavi da su se svi saglasili da se formira prelazna vlada, DF će bez ikakve sujete i sa velikim zadovoljstvom prihvatiti tu važnu vijest za Crnu Goru, otvoreno ocjenjujući da je parlamentarni dijalog bio uspješniji od protesta.

„Smatram da mi iz DF-a u tom slučaju treba da budemo zadovoljni, jer će biti ostvaren i naš glavni cilj - formiranje prelazne vlade. Međutim, u slučaju da u ponedjeljak rezultat ne bude formiranje prelazne vlade, ili ne bude naznaka da se to može desiti, Predsjedništvo DF-a nakon toga, a u susret protestu zakazanom za 23. decembar, mora da utvrdi posebne stavove i donese odgovarajuće odluke. Pri utvrđivanju dalje političke akcije DF-a uzećemo u obzir i to da smo prije početka protesta 27. septembra uputili dvije inicijative opoziciji. Prva inicijativa upućena je svima u opoziciji da zajedno sa DF-om organizuju proteste. Druga inicijativa, koja jedino nije upućena Pozitivnoj Crnoj Gori, predstavljala je sporazum o minimumu političke saglasnosti, koji je podrazumijevao bojkot parlamenta i bojkot izbora ako bi ih pripremala vlada Mila Đukanovića“, naveo je Bulatović.

Dodao je da se zalaže za koordinaciju, saradnju i svaki oblik političkog djelovanja svih istinski opozicionih subjekata i političara koji su za smjenu DPS-a.

„Zalažem se i za slanje u opoziciju ili u vanparlamentarni status na narednim izborima Ranka Krivokapića i SDP-a ukoliko ubrzo ne stanu otvoreno protiv DPS-a i pridruže se opozicionim subjektima. Posebno potenciram SDP, jer je njihov predsjednik najavljivao da je dobijanje pozivnice za NATO razmeđa između njega i DPS-a. Ovih dana DPS izbacuje SDP iz lokalnih vlasti. Zato smatram da nema više opravdanja da SDP bude u Vladi“, kaže funkcioner Fronta.

Dan,rtcg.me

Portal Analitika