Turizam

Željka Radak-Kukavičić: Sniježne čarolije za svačiji džep

Nacionalna turistička organizacija je finansijski podr žala manifestacije koje će se tokom zime održavati na sjeveru. Ski centri će tokom vikenda organizovati događaje zabavnog karaktera sa bogatim i raznolikim programom - kazala je za Pobjedu direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak- Kukavičić.
Željka Radak-Kukavičić: Sniježne čarolije za svačiji džep
Portal AnalitikaIzvor

- Željeli smo da damo podsticaj turističkim poslenicima da zajednički obogatimo ponudu ski centara kako bi gosti pored aktivnosti na snijegu uživali i u dodatnim sadržajima. Za sve ljubitelje zimskih čarolija biće organizovane popularne didžej žurke na snijegu, animacija za djecu, već tradicionalne manifestacije Snow dance na Vučju i Snow fest na Žabljaku - istakla je Radak- Kukavičić.

Ski centri, kako je dodala, pripremili su atraktivne cijene i raznovrsnu ponudu. Pored nešto manje zahtjevnih aktivnosti na snijegu kao što je hodanje na krpljama, posjetioci će moći da isprobaju i turno skijanje, a najnovije u ponudi su ture motornim sankama gdje se obilazi kompletan prsten Bjelasica - Sinjajevina – Durmitor - kazala je Radak-Kukavičić.

  Aktivnosti Nacionalne turističke organizacije Crne Gore u susret zimskoj sezoni započete su još tokom avgusta ove godine. - Za nama je uspješna promocija kako na domaćem tako i na regionalnom tržištu. U okviru regionalne kampanje „Vrijeme za bijeg na snijeg“, zimsku turističku ponudu Crne Gore i ponudu za novogodišnje praznike promovisali smo na tržištima Srbije, Slovenije, Albanije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske - kazala je sagovornica Pobjede. Nacionalna turistička organizacija, osim onlajn kampanje na najznačajnijim crnogorskim portalima i reklamnim prostorima, realizuje i outdoor kampanju u Crnoj Gori kroz postavljanje bilborda na najfrekventnijim lokacijama u Podgorici i primorskim gradovima, a urađen je i novi zimski info flaajer na albanskom i crnogorskom jeziku. - U organizaciji NTO-a, TO Podgorica i ,,Capital plaze“ u četvrtak je održan Novogodišnji bazar gdje su brojni građani imali priliku da uživaju u zabavno-muzičkom programu, animaciji za djecu i izložbenim i prodajnim punktovima. Novogodišnji bazar bio je idealna uvertira za sezonu darivanja, ali i prilika za druženje gdje smo naše građane upoznali sa zimskom ponudom i bogatim programom za novogodišnje praznike širom Crne Gore - kazala je Radak-Kukavičić.

Ljubitelji aktivnog odmora i prelijepe prirode, kako ističe, mogu uživati u širokom spektru aktivnosti kao što su zimski rafting na rijeci Tari, džip foto-safari po Bjelasici, jahanje konja, planinarske i pješačke ture, a tu su i gastronomski putevi sira ili putevi pršuta, kao i izleti do primorskih gradova i sakralnih objekata. - U okviru sajamskih nastupa u Londonu, Parizu, Novom Sadu, Varšavi i Barseloni promovisali smo i zimsku turističku ponudu za 2015/2016. godinu. Iskazano je interesovanje posjetilaca, kako pojedinaca tako i turoperatora za naše ski centre. Tokom januara u okviru naših promotivnih aktivnosti predstavićemo turističku ponudu Crne Gore na sajmovima u Beču, Utrehtu, Štutgartu i Istanbulu - kazala je direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore

Prvi put ove godine NTO CG u saradnji sa Zavodom za školstvo realizuje obrazovni program ,,Svi na skije - čarobna zima“, kojim je predviđeno organizovanje zimske škole u prirodi u našim ski centrima tokom februara i marta za osnovce od četvrtog do devetog razreda. - Program obuhvata prevoz, četiri noćenja na bazi punog pansiona, ski opremu, instruktora skijanja, ski pas, kulturno-zabavne sadržaje i obavezno osiguranje za djecu. Turistički poslenici su za ovu priliku pripremili specijalnu cijenu od oko 130 eura sa mogućnošću plaćanja u ratama i obezbijeđivanje gratis smještaja na bazi punog pansiona za jednog nastavnika iz škole na 20 učenika. Flajeri škole skijanja distribuirani su velikom broju osnovnih škola - istakla je direktorica NTO CG. Organizovanje škola skijanja je, kako naglašava, veoma značajno za produžetak zimske turističke sezone, jer će skijališta raditi onoliko dugo koliko bude snijega na stazama.

- Ovaj obrazovni program povezuje obrazovanje i turizam na pravi način i stvara uslove da se u narednom periodu razvija novi proizvod - obrazovni turizam za djecu i mlade kroz raznovrsne škole u prirodi, na planini i na moru, koje imaju za cilj sticanje konkretnih znanja kroz osmišljene programe - kazala je Radak- Kukavičić.

Pobjeda

Portal Analitika