Region

Tragedija u Hercegovini: Poginulo četvoro studenata

Vozilo hrvatskih registarskih tablica u kojem se nalazilo pet putnika sletjelo je jutros oko 10 sati s magistrale M-17 kod mosta Bijela između Mostara i Jablanice te završilo u rijeci Neretvi, kazao je Feni portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić, piše Sutra.ba.
Tragedija u Hercegovini: Poginulo četvoro studenata
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Prilikom nesreće nekoliko je osoba smrtno stradalo, piše N1, a jedna osoba je isplivala te je prevezena u mostarsku bolnicu.

"Osoba je u stanju šoka te nam je kazala kako je četvoro ostalo u automobilu, no mi to ne možemo potvrditi dok ne pronađemo vozilo, kao ni tijela", kazali su iz MUP-a HNK.

Među poginulima studenti iz Hrvatske: Lokalni mediji javljaju da se radi o vozilu Škoda Octavia vinkovačkih registarskih oznaka, a Klix.ba piše kako su poginule četiri osobe. Neki od poginulih, navodno su studenti Univerziteta u Mostaru koji su krenuli za praznike kući u Hrvatsku, saznaje Dnevni Avaz.

Policija je o nesreći informisana od strane svjedoka koji je vozilom naišao iz suprotnog smjera te vidio kako Škoda udara prednjim dijelom u brdo te potom završava u Neretvu.

Vozilo je sonarom locirano na 13 metara dubine te se čeka na njegovo izvlačenje. Na terenu se nalaze policija, ronioci i vatrogasci.

Poginuli mladi Vinkovčani: U automobilu se nalazilo pet osoba, a jedna od njih je preživjela, rekao je portparol MUP-a HNK Ljudevit Marić za N1.

"Po izjavi preživjele osobe, u vozilu su se nalazile još četiri osobe, godište 1991, 1993. i dvije 1995, svi su iz Vinkovaca, kao i preživjeli mladić", kazao je Marić.

U nesreći su smrtno stradali mladići V. B. (1991.), D. R. (1995.) i djevojke Š. A. (1993.),  T. V. (1995.). Jedini preživjeli je S. B. (1994). Preživjeli i četiri stradale osobe su iz Hrvatske, piše Avaz.

Izvor i foto: index.hr

Portal Analitika