Region

NIKOLIĆ: Priča o državnom udaru je bila neosnovana

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je danas da u priču o državnom udaru nije vjerovao zato što je dobio procjenu da takvih opasnosti nema i što ni u izvještaju bezbjedonosnih i vojnih službi nije bilo ni nagovještaja da se tako nešto priprema u Srbiji.
NIKOLIĆ: Priča o državnom udaru je bila neosnovana
Portal AnalitikaIzvor

"Zašto bi onda trebalo da vjerujem nečemu što čujem na televiziji ili što pročitam u novinama", rekao je Nikolić u intervjuu za list Politika.

Nikolić ocjenjuje i da je zatočenik uvjerenja dijela javnosti da postoji sukob između njega i premijera Aleksandra Vučića, a smatra i da se u skladu sa tim uvjerenjem uređuju i neki mediji.

Kako navodi, jedni po prirodi stvari misle da u takvoj situaciji treba da budu protiv njega, dok drugi misle da, ako takav sukob već postoji, treba da "gurnu" aktivnosti predsjednika u sjenku.

"I to što je predsjednik radio nikada ne smije da bude označeno kao nešto što je veoma korisno za Srbiju. Takva je sada situacija u medijima", ocjenjuje Nikolić.

On smatra i da mnogi u državi ne cijene funkciju predsjednika države, a među njima i Ministarstvo unutrašnjih poslova, i kaže da nije zadovoljan saradnjom sa tim ministarstvom u pogledu obezbjeđenja osnovnih sredstava za funkcionisanje predsjednika Republike.

MINA

Portal Analitika