Crna hronika

Formirano 15 predmeta zbog incidenata tokom protesta DF-a 24. oktobra

U Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici formirano je 15 predmeta zbog incidenata tokom protesta Demokratskog fronta 24. oktobra u Podgorici. Kako je Pobjedi saopšteno, formiran je jedan predmet protiv dvije osobe zbog krivičnog djela mučenje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda.
Formirano 15 predmeta zbog incidenata tokom protesta DF-a 24. oktobra
Portal AnalitikaIzvor

U drugom predmetu, formiranom protiv jedne osobe, u toku je izviđaj u kojem se prikupljaju dokazi radi utvrđivanja da li je bilo zloupotrebe službenog položaja.

- Protiv nepoznatih lica formirano je sedam predmeta i to zbog napada građana na policijske službenike i zbog neosnovane upotrebe sredstava prinude od strane policijskih službenika prema građanima, kao i zbog napada građana na privatnu i državnu imovinu. Ovi predmeti se nalaze u fazi izviđaja - saopšteno je Pobjedi iz Osnovnog državnog tužilaštva.

Takođe, formirano je i šest predmeta povodom više događaja u kojima se istražuje da li radnje koje su tokom protesta preduzeli građani, ili pak policijski službenici, predstavljaju inkriminaciju nekog krivič- nog djela za koje se goni po službenoj dužnosti.

Podsjećamo, nakon protesta Demokratskog fronta 24. oktobra podnijete su tri krivične prijave protiv poslanika Andrije Mandića, Slavena Radunovića i Milana Kneževića. Administrativni odbor je većinom glasova predložio skidanje imuniteta, a u plenarnom zasijedanju treba da odluči da li će protiv trojice poslanika Demokratskog fronta biti pokrenut postupak.

 Mandić i Radunović se sumnjiče za krivično djelo pozivanje na nasilnu promjenu državnog uređenja u noći 24. oktobra, a Knežević za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti nekoliko dana ranije, kada je uklanjano šatorsko naselje na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog. 

Pobjeda

Portal Analitika