Crna hronika

Marović sam u ćeliji, njegov sin vraćen u Spuž

Branilac Svetozara Marovića, advokat Zdravko Begović, podnio je žalbu krivičnom vijeću Višeg suda na odluku sudije za istrage kojom je njegovom branjeniku određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da je učestvovao u finansijskim malverzacijama u nekoliko slučajeva, u kojima je budžet opštine Budva oštećen za više miliona eura.
Marović sam u ćeliji, njegov sin vraćen u Spuž
Portal AnalitikaIzvor

Stav odbrane

Marović je uhapšen u četvrtak ujutro po nalogu specijalnog tužioca, a već uveče mu je određen pritvor zbog straha od uticaja na svjedoke i načina izvršenja krivičnog djela i posljedica. Prema saznanjima Pobjede, stariji Marović je sam u ćeliji, a njegov sin Miloš juče ujutro je iz Kliničkog centra Crne Gore vraćen u Spuž. Advokat Begović nezadovoljan je odlukom sudije za istrage Miroslava Bašovića.

- Smatram da su prestali pritvorski razlozi i da nije bilo nužno odrediti pritvor, pa sam krivičnom vijeću Višeg suda u Podgorici uložio žalbu i očekujem da će odluka biti donešena do ponedjeljka - kazao je Begović. Marović je kategorično pred tužiteljkom Lidijom Vukčević negirao krivicu. U odbrani je naveo da nije imao službena ovlašćenja da bude ,,nadređeni osobama koje su navodno imale određena svojstva u poslovima koji su sporni za Tužilaštvo“. Ispričao je da u spornom periodu nije imao svojstvo odgovornog ili službenog lica, niti je obavljao bilo kakvu državničku ili drugu funkciju sa koje bi mogao davati naloge onim potčinjenim. Marović je dodao da navodi iz ,,naredbe specijalnog tužioca nijesu dokazivi i da su iskazi svjedoka u tom predmetu sračunati“

 

(Opširnije čitajte u današnjoj Pobjedi) 

Portal Analitika