Košarka

Zvezda u Top16 Eurolige!

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su Bajern u grotlu Pionira sa 85:76 i plasirali se u Top16 Eurolige drugu godinu zaredom!
Zvezda u Top16 Eurolige!
Portal AnalitikaIzvor

Zvezda je fantastično otvorila odlučujući duel, uz ogromnu podršku prepunog Pionira je već u petom minutu došla do najvećih +13 (23:10), ali se u narednih 20 minuta sve promijenilo. Bajern je zaigrao mnogo agresivnije u drugoj i trećopj dionici, u potpunosti je preokrenuo rezultat i situaciju na parketu i imao je praktično dobijen duel pred odlučujućih deset minuta. 

Kada je, na ovom meču izuzetno motivisani Duško Savanović, poentirao za 67:65 na osam minuta prije kraja djelovalo je da će Bavarci među 16 najboljih, ali tada je ekplodirao Marko Gudurić. Talentovani bek crveno-bijelih praktično je sam sa tri trojke vratio Zvezdu u igru, a u finišu je uz podršku Jovića, Cirbesa i Milera i donio veliki trijumf svojoj ekipi. 

Kvinsi Miler je završio sa 21 poenom i 10 skokova, Cirbes je dodao 17 poena i 9 skokova, a Gudurić je uz 16 poena uhvatio dvije lopte. Stefan Jović imao je 9 poena i čak 13 asistencija. Na drugoj strani, Duško Savanović je imao 19 poena i 6 skokova, a Dion Tompson je dodao 17 uz 5 skokova. 

Zvezda završava sa skorom 5-5 u A grupi i osvojila je treće mjesto ispred Real Madrida, a iza Fenerbahčea i Himkija i samo ovaj podatak govori koliko je veliki podvig napravio tim Dejana Radonjića.

Portal Analitika