Politika

MANDIĆ: Marović da progovori o onome što je radio sa Milom Đukanovićem

Predsjednik Nove srpske demokratije i član predsjedništva DF-a Andrija Madnić kazao je da hapšenje predsjednika političkog savjeta DPS-a Svetozara Marovića nije moglo da se desi a da za to nije znao premijer Milo Đukanović. Mandić je na današnjoj konferenciji za medije predsjedništva DF-a ispred Skupštine Crne Gore koja je bila posvećena najavi protesta, rekao da bi bilo dobro da Marović odbaci savjete advokata i „progovori iz srca, i kaže sve što zna za kriminalne radnje koje su zajedno radili on i premijer Milo Đukanović“.
MANDIĆ: Marović da progovori o onome što je radio sa Milom Đukanovićem
Portal AnalitikaIzvor

- Crna Gora nije demokratska država već autokratska, kojom upravlja jedan čovjek tako da ni hapšenje Svetozara Marovića nije moglo da se desi a da o tome nije bio upoznat crngorski autkrata Milo Đukanović i da negdje u krajnjem nije dao saglasnost za akciju. Naše institucije ne funkcionišu po Ustavu i zakonu i većina ljudi u tužilaštvu i insitucijama moraju da zahvale autokrati koji ih je tu postavio – kazao je Mandić odgovarajući na pitanja novinara.

Mandić je rekao da je kad je u pitanju hapšenje Marovića „riječ o lokalnoj kriminalnoj priči“.

- U Crnoj Gori posotji međutim i šira kriminlana priča na nivou republike. Svetozar Marović treba da uradi sada ono što je uradio 2006. godine za vrijeme referenduma kad nije htio da čita govor koji je pripremio već je bacio te papire i progovorio iz srca. Bilo bi dobro i sada da odbaci savjete advokata i preporuke koje će mu olakšati boravak u zatvoru i progovori iz srca, i kaže sve što zna za kriminalne radnje koje su zajedno radili on i premijer Milo Đukanović. Mislim da je mnogo veći krimnalac sadašnji premijer Đukanović nego Svetozar Marović – rekao je Mandić.

On je rekao da neće izlaziti na izbore bez prelazne vlade. Komentarišući pitanje pristupanja NATO-u Madnić je rekao da o tome treba odlučiti na referendumu.dfpredsjednistvo

- Crna Gora ne može da bude ravnopravni član u tom velikom vojnom savezu i da u Crnoj Gori postoji većina naroda koji se protivi pristupanju NATO-u. Mi želimo da poručimo da ćemo mi raditi naš posao zastupajući većinu i vjerujući da će politika protivljenja učlanjenju Crne Gore u NATO biti politika koja će obilježiti 2016. godinu i koja će u krajnjem dovesti DPS da bude manjina u Crnoj Gori – kazao je Mandić.

Predsjednik Nove je rekao da DF nastavlja sa protestima i da „žele zajedno sa našim pristalicama izvrše pristisak da bi se održali prvi slobodni izbori“.

Podrška kolegama: Prije Mandića novinarima se na platou ispred parlamenta obratio član predsjedištva DF-a Branko Radulović koji je najavio dva protesta koji će se održati u nedelju i srijedu.

- Mi ćemo poslati jasne poruke i sumiraćemo rezultate propalih pregovora ostatka opozicije – rekao je Radulović.dfmilan

Predsjednik DNP-a i član predsjedništva DF-a Milan Knežević je kazao da  će na predstojećim protestima poručiti da ne odustaju od prelazne Vlade.

- Vjerujem da naše kolege iz opozicije koji će u ponedlejak razgovarati sa Rankom Krivokapićem i Milom Đukanovićem još uvijek imaju šansu da se izbore za formiranje prelazne vlade. Naš prostest će pored toga što ćemo ponovit zahtjev za prelaznu vladu, biti i svojevrstan vid podrške našim kolegama koji pokušavaju da završe za stolom ono što mi smatramo da je nemoguće završiti sa Krivokapićem i Đukanovićem. Nakon 21. decembra će se sve znati – rekao je Knežević

B.K.

Portal Analitika