Svijet

Tramp: Velika je čast dobiti kompliment od Putina

Pretendent za kandidata Republikanske stranke na predsjedničkim izborima u SAD Donald Tramp izjavio je da je počastvovan zbog komplimenata koje mu je uputio ruski predsjednik Vladimir Putin.
Tramp: Velika je čast dobiti kompliment od Putina
Portal AnalitikaIzvor

"Uvijek je velika čast dobiti lijep kompliment od čovjeka koji je izuzetno poštovan i u svojoj zemlji i u inostranstvu", rekao je Tramp tokom mitinga u Ohaju, objavio je list Hil.

Tramp je naveo da se uvijek zalagao za bolje odnose SAD i Rusije.

"Uvijek sam vjerovao da Rusija i SAD treba zajedno da se bore protiv terorizma i da utiču na oporavak mira u svijetu, da ne pominjem trgovinu i sve druge beneficije koje proističu iz uzajamnog poštovanja", kazao je Tramp, prenio je Sputnjik.

Putin je u juče na godišnjoj konferenciji za novinare govorio o predstojećim izborima u SAD, nazvavši Donalda Trampa "bistrim čovjekom punim talenta, koji je nesporni favorit u predsjedničkoj trci".

Ruski lider je pozdravio Trampove izjave da želi dublje odnose sa Rusijom.

"On je vrlo upečatljiv čovjek, veoma talentovan, nema sumnje u to. Apsolutni je lider predsjedničke trke, kao što možemo da vidimo i ovih dana", rekao je Putin.

"Tramp kaže da želi da odnose prebaci na drugi nivo, na dublji nivo odnosa sa Rusijom. Kako možete da to ne pozdravite? Naravno, mi to pozdravljamo", dodao je Putin.

Izvor: rts.rs

Portal Analitika