Fudbal

Murinjo otpušten zbog sukoba sa igračima

Dojučerašnji menadžer Čelsija Žoze Murinjo dobio je otkaz najviše zbog sukoba sa igračima, tvrdi tehnički direktor ‘Plavaca’ Majkl Emenalo.
Murinjo otpušten zbog sukoba sa igračima
Portal AnalitikaIzvor

Aktuelni šampion Engleske je u četvrtak objavio da je Murinjo napustio klub i da je odluka donijeta sporazumno, kao i da se iz Čelsija neće oglašavati po tom pitanju dok se ne imenuje njegova zamjena.

Međutim, Emenalo, koji je u klubu od 2010. godine, iznio je neke zanimljive informacije u intervjuu za klupsku televiziju. 

“Sve što se desilo u toku dana jasno govori da odluka nije sa predumišljajem. To je odluka koja je donijeta da bi se zaštitili interesi kluba”, rekao je Emenalo na pitanje zašto je odluka donijeta baš u četvrtak. 

Emenalo je potom priznao da je od početka sezone bio vidljiv razdor između menadžera i igrača, što je bilo jaso već neko vrijeme. 

“Dok postoji saosjećanje sa osobom koja je uradila toliko toga za klub, činjenica je da je fudbalski klub Čelsi u velikim problemima. Rezultati nisu dobri, jasno je da postoji sukob između menadžera i igrača i osjetili smo da je sada vrijeme da reagujemo. Svi koji vole klub, koji osjećaju neku privrženost, mogu da shvate da je klub u nevolji i da je nešto moralo da bude urađeno”, naglasio je Emenalo. 

Tehnički direktor Čelsija je potom dao potpunu podršku igračima i naglasio da oni nemaju nikakve veze sa otkazom Murinju. 

“Ovo je praktično ista ona grupa igrača koja je osvojila Premijer ligu i Liga kup prošle sezone. To su učinili u velikom stilu, a to su uspjeli time što su pokazali svoju posvećenost, znojem, krvlju i suzama kada je bilo potrebno. Oni slušaju šta od njih menadžer traži i mislim da je zato lako umiješati se, ali to nije ono što klub prihvata. Svi znamo da igrači imaju odgovornost da izađu na teren i pokažu mnogima da griješe i pokažu određeni nivo posvećenosti odluci koja je donijeta i da pomognu klubu da napreduje na tabeli. To moraju da urade, to se od njih očekuje i ja vjerujem da su oni to sve vrijeme pokušavali”, istakao je Emenalo. 

(B92)

Portal Analitika