Košarka

NBA: Odlični Džejms u derbiju večeri srušio Oklahomu

Protekle noći u NBA ligi su odigrane tri utakmice, a pobjede su ostvarili Klivlend Kavalirsi, Hjuston Rokitsi i Šarlot Hornetsi.
NBA: Odlični Džejms u derbiju večeri srušio Oklahomu
Portal AnalitikaIzvor

Kavalirsi su na svom terenu pobijedili Oklahoma Siti Tander sa 104:100. Lebron Džejm je bio junak 17. pobjede Kavalirsa ove sezone sa 33 poena, 11 asistencija i devet skokova, a još petorica igrača u pobjedničkom timu imala su dvocifreni učinak. Tristan Tompson dodao je 14 poena i 15 skokova, dok je Ričard Džeferson upisao poen manje. Kod Tandera Rasel Vestbruk je utakmicu završio sa 27 poena i deset asistencija, Kevin Durent je dodao 25 poena i pet asistencija, a Serž Ibaka 23 poena i devet skokova. 

Rokitsi su sa 107:87 slavili protiv Los Anđeles Lejkersa. Džejms Harden je predvodio Teksašane u duelu sa Lejkersima sa 26 poena i po šest skokova i asistencija. Dvajt Hauard je imao 16 poena i 15 skokova. Među Lejkersima, Kobi Brajant je imao 22 poena, dok je Džulijus Rend dodao 18 poena i deset skokova. Lejkersima je to bio 22. poraz ove sezone, a Rokitsi su upisali 13. pobjedu.

Hornetsi su sa 109:99 bili bolji od Toronto Reptorsa u Sjevernoj Karolini. Nnajbolji je bio Džeremi Lin sa 35 poena i pet skokova. Odličan u pobjedničkoj ekipi bio je i Kemba Voker sa 27 poena, sedam asistencija i šest skokova. Kod Reptorsa, kojima je to 11. poraz od početka sezone, Demar Derozan je imao 31 poen.

Portal Analitika