Politika

Skupštini se ne žuri: Skidanje imuniteta poslanicima DF-a nije prioritet parlamenta

Sjednica parlamenta na kojoj bi trebalo da se raspravlja o ukidanju imuniteta trojici poslanika DF-a trebalo bi da bude održana do kraja ove godine, saznaje Pobjeda. Kao potencijalni datumi izvori Pobjede iz DF-a navode 23. ili 28. decembar.
Skupštini se ne žuri: Skidanje imuniteta poslanicima DF-a nije prioritet parlamenta
Portal AnalitikaIzvor

Administrativni odbor predložio je na sjednici održanoj još 9. novembra da Skupština ukine imunitet trojici poslanika Demokratskog fronta Andriji Mandiću, Slavenu Radunoviću i Milanu Kneževiću, ali se parlament o tom pitanju još uvijek nije izjasnio.

O tom zahtjevu Skupština bi trebalo da raspravlja u okviru posljednje tačke dnevnog reda - izbori i imenovanja.

Prema saznanjima Pobjede odugovlačenje parlamenta da se izjasni je posljedica neformalnog političkog dogovora na relaciji parlament – poslanički klub DF-a, po kome se skidanje imuniteta neće desiti prije nego što radna grupa parlamentarnog dijaloga okonča prvi dio svog rada.

Više državno tužilaštvo traži skidanje imuniteta Mandiću i Radunoviću zbog sumnje da su pozivali na nasilnu promjenu ustavnog uređenja na protestu ispred zgrade crnogorskog parlamenta, dok Osnovno državno tužilaštvo traži skidanje imuniteta Kneževiću zbog sumnji da je napao službeno lice tokom protesta u Podgorici.

Poslanik DF-a Milan Knežević u izjavi za Pobjedu kaže da se neće pozvati na poslanički imunitet, kao i njegove kolege Mandić i Radunović. On je kazao da su brzopoteznom najavom Administrativnog odbora o skidanju imuniteta njegove kolege i on označeni kao - najveći kriminalci.

(Opširnije čitajte u današnjoj Pobjedi)

Foto: rtcg.me

Portal Analitika